perjantai 1. heinäkuuta 2011

Vatikaanin mosaiikkia




Edellisessä postauksessa vilahtikin jo Pyhän Pietarin kirkon kupolissa olleet mosaiikkitaideteokset. Vatikaanissa kyseistä taidesuuntausta oli kuitenkin sen verran paljon esillä, että päätin tehdä aiheesta ihan oman postauksen.




Vatikaanin museossa mosaiikkitaidetta oli niin seinillä kuin lattiassakin. Kokonaisuudessaan teokset eivät olisi pokkarin linssille edes mahtuneet, joten päätin keskittyä yksityiskohtiin. Ne olivatkin erittäin taidokkaasti tehtyjä. Jäinpäs vain miettimään, kuinka kauan teoksia onkaan aikoinaan tehty! Niissä ei ollut virheen virhettä, kivet olivat tasaisia ja sileitä, kaikki yhtä korkeita ja täysin suunnitelmallisesti aseteltu paikoilleen.



Kulutuksen osalta lattiat olivat myös kovilla, sillä tämäkin Vatikaanin museon lattiamosaiikkiteos oli jatkuvasti vierailijoiden kenkien alla. Teoksessa esiintyi paljon metsän eläimistöä: jäniksiä, lintuja, liskoja ja kukkia.



Lisäksi seinältä löytyi paljon mosaiikkitaidetta, jossa oli hyödynnetty kultaisia kiviä. Ne loistivat auringonvalossa kauniisti ja heijastivat valoa kameroiden linssiin. Mosaiikkitaidetta katsoessa tulikin mieleen, kuinka mukava olisi joskus kokeilla mosaiikkitöiden tekemistä. Kunpa olisikin aikaa kaiken mielenkiintoisen kokeilemiseen. ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti