Varsovan kahvila- ja ravintolakulttuuri miellytti meitä koko matkan ajan. Erityismaininta kuuluut kaupungin vuonna 1869 perustetulle A. Bliklen kahvilalle. Tyylikäs ja historiaansa kunnioittava pieni kahvila tarjosi meille puolan jälkiruokakulttuuriin satoja vuosia kuuluneita munkkeja. Lisäksi maistelimme A. Blicken omaa tryffeliä, nams.
Viikonlopun aikana kävimme myös maistelemassa paikallisen meksikolaisravintolaketjun pihviaterioita. Annokset olivat suuria, ja tilaamani salaatti ihan uusi kokemus. En ollut nimittäin ennen maistellut curry-kastikkeella kuorrutettua salaattia. Kuulostaa yhtä hyvältä kuin maistui, mutta nälän se vei. Toisena päivänä puolestaan maistelimme tacoja. Hassuinta taco-ravintolassa oli se, että tarjoilija halusi selittää englanniksi meille ruokien sisältöjä, mutta ei hänen selityksessään kyllä ollut päätä eikä häntää. Taisimmepa kuulla vain muutaman englanninkielisen sanan koko selityksestä. Lopulta totesimme vain ruoan kuulostavan hyvälle ja otimme sen. Hyvää se olikin. Lime kruunasi kaiken!
Olutkulttuurin osalta kohtalo ilmeisesti yritti muistuttaa meitä eräästä saksalaisesta perinnejuhlasta, jonne emme ole vielä kertaakaan menneet. Lämmin olut tarjoiltiin nimittäin Oktoberfestin tuopista. Aah, tuonne sitä pitäisi joskus päästä! Ulmin olutfestivaalitkin olivat jo näkemisen ja kokemisen arvoiset, niin mitä olisivatkaan Oktoberfestit!
Puolalaisia ruokia kaipaavina kävelimme viimeisenä iltana yhteen kaupungin arvostetuimmista Pieroge-ravintoloista ja tilasimme lautasellisen puolalaisia perinneruokia. Pierogi on vehnätasku, jonka sisälle saimme valita mieleisiämme täytteitä: sieniä, kaalta, lihaa, kasviksia, kalkkunaa ja juustoja. Aika tuhteja olivat nämä herkut, mutta ehdottomasti hyvä kokemus. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan! Kaalikääryleet olisivat varmasti myös olleet hyvä kokemus, ensi kerralla sitten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti