tiistai 1. joulukuuta 2009

Tulkoon valkeus




Tänään meille tuli sähkömies asentamaan 9 pistorasiaparia, 3 kytkintä, 3 käytävälamppua, 5 spottilamppua ja kaksi ulkopistorasiaa. Töitä aloitellessa huomasimme kuitenkin, että sähkömiehen tuomat spottilamput olivat asennussyvyytensä osalta vääränlaisia, joten minun tehtäväkseni jäi uusien lamppujen hakeminen. Siinäpä vasta urakka olikin. Ajoin ensimmäiseksi K-Rautaan etsimään lamppuja ja sieltä löysinkin - mutta vain kolme lamppua. Kahta seuraavaa lamppua kävin katselemassa toisesta K-Raudasta, useista pikkuliikkeistä, kunnes lopulta löysin lamput sattumalta marketista. Sanoisinko, että marketti olisi ollut viimeinen vaihtoehto, joista olisin lamppuja edes hoksannut etsiä. Onnekseni nälkä alkoi kurnia ja päätin vilkaista kaupassa käydessäni myös lamppuvalikoimaa. Palattuani remonttikohteeseen pistorasiat olikin jo asennettu ja sähkömies pääsi työskentelemään lamppujen kanssa. Asennustöihin kului yhteensä kuutisen tuntia ja nyt huoneessamme on riittävästi pistorasioita ja paljon valoa. Itse asennamme vielä maalauksen jälkeen kaksi antenni- ja nettipistorasiaa.



Sähkömiehen työskennellessä meidän tehtävänä oli porata reikiä johtoja varten sekä tehdä läpiveto parvekkeelle. Läpivetoa varten käytimme 50 cm pitkää poranterää, joka upposi nopeasti puuseinän läpi. Omatoimista työskentelyä tänä päivänä ei oikeastaan ole ollut, enemmänkin olemme auttaneet sähkömiestä.



Minusta tuntuu, että tänään minulla on paljon enemmän kerrottavaa kuin aikaisemmin. Nimittäin LVIS-remonttiin liittyvä rasvanerottelukaivon uusiminenkin on alkanut ja taloyhtiön piha on yhtä isoa työmaata. Tänään työmiehet ovat kaivaneet ison kolon uutta, pallon muotoista kaivoa varten. Ikuistin työvaiheita ikkunamme kautta ja minun mielestäni isot työkoneet näyttävät kuvissa pieniltä leikkikaivinkoneilta. Todellisuus on taas ihan toinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti