maanantai 24. kesäkuuta 2013

Sirkusesityksessä Pietarissa
Ennen Pietarin matkaamme päätimme sivistää itseämme jollakin kaupungille tyypillisellä kulttuuritarjonnalla. Paikan päällä vaihtoehtoja selatessamme kaksi kovinta kilpailijaa olivat balettiesitys ja sirkuksen iltanäytös. Minä olisin valinnut suorilta baletin, mutta kaksilahkeiset taipuivat ennemmin sirkukseen. Siispä varasimme liput iltanäytökseen ja saimme kokea jotain uskomattoman hienoa.

Taiteilijoina sirkuksessa olivat tanssijoiden, akrobaattien, nuorallakävelijöiden, jönglöörien ja napatanssijoiden lisäksi koirat, kissat, apinat, karhut ja siilit. Huikaiseva esitys kesti vajaat kolme tuntia, ja sitä oli tyylikästä seurata kiikareilla. Kooltaan sirkusteltta oli jättimäinen ja sinne mahtui useampi tuhat innokasta katsojaa. Pääosin yleisö koostui lapsiperheistä, mutta oli alueelle eksynyt myös nuoria pareja sekä muutamia turisteja. Esitykset kestivät parikymmentä minuuttia ja niiden välissä oli lyhyttäkin lyhyempi juonto. Musiikista huolehti ihka-aito orkesteri.
Seuraavalle päivälle olimme vielä suunnitelleet muutaman korttelin kiertämisen ja Ladojen bongaamista. Palataas niihin aiheisiin tuonnempana.

2 kommenttia:

  1. Upean näköistä! Meidän viimetalvinen Pietarin reissu oli niin kovin tynkä ettei siinä ehtinyt nähdä oikeastaan mitään, pitäisi kyllä päästä uudestaan. Ja kunnon sirkusesitystä olisi hienoa päästä seuraamaan!

    Laitoin siulle haasteen blogiini, ole hyvä! :)

    VastaaPoista
  2. Teidän Pietarin matka oli kuitenkin sen verran kiinnostava, että sen siivin itsekin uskaltauduin hakemaan viisumin ja lähtemään matkaan. Kävin moneen kertaan lukemassa sun Pietari-postausta ja haaveilin sinne pääsystä. Onnkesi on tuo Allegro, niin melko näppärästi pääsi matkaan, eikä tarvinnut lentää ja roikkua lentokentillä. ;)

    Kiitos haasteesta! Vastailenpa siihen lähiaikoina. :)

    VastaaPoista