tiistai 5. elokuuta 2014

Andorrasta Barcelonaan parin pysähdyksen taktiikallaKolme päivää Andorrassa vietettyämme koitti lopulta lähdönhetki, jolloin pakkasimme tavaramme autoon ja suuntasimme takaisin valtioiden rajalle. Rajatarkastuksia tehtiin Andorrasta lähtiessä kuulemamme mukaan usein, joten olimme tarkkoja siitä, ettei meillä ollut liikaa mitään tai liian kalliilla ostettua tavaraa mukana. Ehkäpä se toimikin hyvänä etiäisenä, sillä rajalla meitä ei pysäytetty, vaan pääsimme suoraan ajamaan Espanjan puolelle.


kallioverkkojen asentaja lähellä Andorran rajaa

Cerksin hiilivoimala oli ihan tien vieressä.

Cerksin kylässä tauolla

herkullinen alkupala Bergassa tomaateista, tonnikalasta ja kuivatusta sipulista 

Bergan kadulla

Montserratin kuuluisat hiekkakivikalliot

Ensimmäinen pysäkki pidettiin Cerksin kylässä, jossa söimme eväitä auton takakontissa istuen. Sieltä matka jatkui melko nopeasti ruokatauolle Bergaan ja edelleen kohti Manresaa. Manresasta käänsimme suuntamme nopeimman paluureitin sijaan kohti Sitgesiä, sillä olimme lukeneet kehuja kaupungin rantaelämästä. Matkalla Sitgesiin saimme ihastella myös Montserratin hiekkakivikallioita.


Sitgesiin saavuimme iltapäiväauringon aikaan, jolloin rannalla ei ollut enää kuuma. Harmiksemme pilvet olivat vain juuri päättäneet parkkeerata itsensä Sitgesin ylle, joten auringonottamista ei tarvinnut edes ajatella. Sen sijaan rannalla oli hyvä syödä Andorrasta ostettua vesimelonia ja leipää. Maustamaton jogurtti tuntui myös olevan alueelle vakiintunut välipala, joten Danonen lasipurkkeihin pakattua jogurttia tuli ostettua Sitgesistä lisää.

Sitgesistä palasimme iltaa myöten takaisin Barcelonan vilkkaille kaduille. Paluureittivaihtoehtoja oli kaksi: maksullinen tunneli tai vuoristotie. Valitsimme vuoristotien ja wow, kuinka paljon siellä olikaan mutkia! Aivan huikea reitti, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti