lauantai 22. lokakuuta 2016

Tallinnaa monelta suunnalta
Listaus Tallinnan erikoisemmista nähtävyyskohteista, joihin pääsee ratikalla, bussilla ja kävellen.


Koplin ja Sepan kaupunginosat

Kaluri ja Ketta -nimisten katujen kulmauksessa parhaimmat, neuvostoaikaiset puutalot enemmän ja vähemmän hyvässä kunnossa. 1930-luvulla alueelle oli muuttanut professoreita, mutta sodan aikaan alue tyhjentyi ja nyt myöhemmin professorit ovat alkaneet asuttaa aluetta uudelleen. Sepan alue puolestaan on edelleen huonommassa kunnossa.

Halpaa ruokaa alueella: S.O.S. Baar, Kopli 83


Kauhujen vankila

Talvikaudella kiinnioleva vankilamuseo tarjoaa kokemuksen vankilaoloista Neuvostoliiton ajoilta ahtaine selleineen, betoniseinisine ulkoilualueineen, piikkilanka-aitoineen ja teloitushuone verikouruineen. Osoite paikanpäälle on Kalaranna 28.


Kadriorgin palatsi

Pietari Suuren rakennuttama barokkipalatsi kätkee sisäänsä taidetta ja vedoksia 1500-1900-lukujen idästä ja lännestä. Museo on auki mm. keskiviikkoisin klo 10.00-20.00.


Eppingin torni

1400-luvulla rakennettu torni tarjoaa kaikenikäisille katsojille tietoa keskiaikaisista aseista, puolustustavoista, vaatetuksesta, elämästä ja haarniskoista.


Kiek in de Kök -tunnelisto maan alla

1670-luvulla rakennetut, sotilaskäyttöön tarkoitetut tunnelit maan alla tarjoavat edelleen kävijöilleen todentuntuisen tunnelman sota-ajasta. Kierroksen aikana näkee mm. keskiaikaisia asuja, aseita ja virtuaalisia esittelyitä tapahtumista. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.30-18.00 osoitteessa Komandandi 2.


Sähkömuseo

Energiaan liittyvä tiedemuseo, joka on auki maanantaista perjantaihin klo 10.00-19.00 osoitteessa Pohja Puiestee 29.


Kaupungin muuri ja sieltä avautuva näkymä

Historiallinen kokemus kaupungin muurilla kävelyn ja näkymien muodossa.


Tallinn Legends

Tallinnan historiasta kertova opastettu retki. Avoinna tiistaista perjantaihin klo 12.00-19.00 osoitteessa Kullassepa 7.


Nomme seikluspark

Kiipeilyä korkeuksissa ja seikkailua puiden välillä. Lähistöllä myös uintimahdollisuudet. Syksyisin avoinna arkisin varausten mukaan.


Balloon Tallinn

Kuumailmapallon mukana kohti korkeuksia - näkymät omaa luokkaansa. Paluu alas turvallisesti vaijerin vetämänä. Lähtö sataman A-terminaalin läheltä. Netistä voi ostaa etukäteen Express-lipun, jonka avulla pääsee kyytiin nopeammin.


Tallinn Zoo

Eläintarhassa näet eläimiä eri maanosista osoitteessa Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt 145.TALLINNAN ULKOPUOLELLA


Paldiski
Entinen sotilasalue, jossa noin kilometrin päässä rautatieasemasta avautuu merimaisema jyrkillä kallioreunoilla.


Rummun vedenalainen vankila
Näe raunioituneen vankilan rauniot Rummun kaupungissa.


Kaupunkeja junamatkan päässä
- Narva
- Paidu
- Pärnu
- Haapsalu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti