sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Keittiön viimeistelyäTänään heräsin ajoissa ja menin auttamaan isääni heidän remontissaan. Maalasin heidän asunnossaan viisi seinää. Puolen päivän aikoihin Antonkin liittyi seuraamme ja hän rakensi isäni kanssa uuden sokkelin eteisen kaapeille. Tehokkaan työpäivän jälkeen siirryimme omalle remonttikohteellemme viimeistelemään keittiötä ja asentamaan antennikaapeleita. Keittiössä asensimme laatikoihin reelingit ja vetimet. Niiden asentamisen jälkeen tutustuimme jääkaapin ovien asennusohjeeseen. Meillehän tosiaan tuli integroitu jääkaappi-pakastin, joten ovilehdet piti asentaa itse. Se olikin sitten helpommin sanottu kuin tehty, sillä työvaiheita oli yhteensä 23. Kolmen tunnin ahertamisen jälkeen ovet olivat paikoillaan ja asennettu kaapin mukaan suoraan. Lopputulos on loistava! Lisään huomenna kuvia jääkaappi-pakastimesta, koska unohdin ottaa kuvat lähtiessämme remonttipaikalta.

Reelingit ja erittäin kätevä sisälaatikko.


Ikeasta hankitut vetimet sopivat paremmin asuntomme tyyliin kuin
keittiöliikkeen toimittamat vaihtoehdot.


Huomenna asennamme keittiöön alasokkelit. Keittiötoimittaja toi meille viime viikolla yhden puuttuneen sokkelilaudan, joten sokkelin asentaminen onnistuu nyt paremmin. Huomisen jälkeen keittiö on kokonaan valmis ja pääsemme siirtämään tavaroita pois isommasta makuuhuoneesta. Sen jälkeen onkin mahdollista koota isompaan makuuhuoneeseen vaatekaappi. Se tuokin mahdollisuuden sijoittaa lattialla olevat tavarat ovien suojiin.

Kokonaisuudessaan remontti alkaa jo vedellä viimeisiä. Taloyhtiölain uudistumisen vuoksi meidän pitää kirjata ylös asiat, jotka teemme 1.7. jälkeen. Sovimme isännöitsijän kanssa, että lähetämme listan työvaiheista ennen kuukauden vaihtumista, jotta meidän ei tarvitse kirjoittaa pitkiä ja tarkkoja dokumentteja ensi kuussa. Mielestämme tämä järjestely on todella hyvä.

Työvaiheita miettiessämme huomaamme tehtävänä olevan vielä seuraavia työvaiheita:
- keittiön alasokkelin asennus
- astianpesukoneen etulevyn asennus
- isomman makuuhuoneen kaapin kokoaminen ja kiinnittäminen seinään
- kylpyhuoneen pyyhetankojen ja koukkujen asentaminen
- eteisen katon koolaus ja panelointi
- eteisen kattoon tulevien spottilamppujen asentaminen (Wireman Oy)
- eteisen seinien maalaaminen yhden kerran
- ulko-oven öljyäminen
- ulko-oven karmien hiominen ja maalaus
- parvekkeen oven muutostyöt (eristyksen lisääminen)
- parvekkeen oven karmien hiominen ja maalaus
- parvekkeen oven ympärillä olevaan seinään Spu Anselmi -lämpöeristelevyn asentaminen
- parvekkeen lasitus (Kesälasi Oy)
- parvekkeen maalaus
- parvekkeen lattialaudoitus

Parvekkeen osalta työvaiheet eivät ole mielestämme kovin kiireisiä. Todennäköisesti nämä työvaiheet siirtyvätkin elokuulle, sillä heinäkuussa pidämme lomaa remontoinnista. Muutenkaan emme ajatelleet koko kesää käyttää remonttikohteessa hyörimiseen, vaan ennemminkin nautimme Suomen kesäpäivistä. Kyllä sitä talvella ehtii remontoida. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti