lauantai 2. lokakuuta 2010

Aamusta iltaan remonttiaAamu alkoi verkkaisesti keittiön ikkunalaudan pidikkeiden lyhentämisellä. Puukkosahan sijaan kokeilimme vähän hellempää työkalua eli pistosahaa. Ikkunalauta jäi vielä odottamaan kavennusta, koska meillä ei ollut sopivia työkaluja sen tekemiseen.

Pidikkeiden lyhentämisen jälkeen jatkoimme silikonien vetämisellä. Laitoimme silikonit keittiössä altaan ympärille, koska emme muistaneet sitä tehdä eilen. Kuvaa työvaiheesta ei ehditty ottaa.
Samanaikaisesti Anton valmisteli kylpyhuoneen oven listoitusta laittamalla seinän ja karmin väliin tilkepaloja. Palat laitetaan, jotta saamme naulattua peitelistat kiinni. Remonttifirma oli nimittäin jättänyt tosi ison raon seinän ja karmin väliin, joten täyttö on pakollinen. Tilkepalat tuettiin vielä kiiloilla, joten eiköhän sitä huomenna saada listat paikoilleen. :DParvekkeen oven pinnoitus valmisteltiin maalaamalla oven reunat valkoisiksi. Valitsemamme ulkomaali osoitti jälleen parhaan ominaisuutensa: pensselillä sivelty maali tasottui aivan tasaiseksi, ja aivan itsestään. Huomenna voimmekin liimata pinnoitteen paikoilleen. Kuvassa näkyykin aiemmin pensselillä maalattu karmi, joka on kuivunut täysin tasaiseksi. Suosittelemme siis Teknoksen Futura 90 -maalia juuri tällaisiin kohteisiin.Maalausintoilu jatkui myös eteisessä, kun maalasimme oven karmin ja kynnyksen. "Käytävän" puoli (ei näy käytävälle, eikä asuntoomme) maalataan huomenna.
Kaiken remontoinnin välissä kävimme myös vähän shoppailemassa. Ostoskoriin löysi tiensä kolme kukkaruukkua, yksi kylpyhuoneeseen tarkoitettu Luhdan vihreä kori, parvekkeen oven pinnoitelevy, mittoihin leikattu ikkunalauta ja parvekkeen oven kahva. Toiminta jatkui siis tavaroiden sijoittelulla oikeisiin paikkoihin ja oven kahvan asentamisella. Vihreä Luhdan kori mahtui juuri sopivasti paikalleensa. Nyt saan aseteltua hiustenkuivaajan ja -suoristajan omaan koriinsa muiden tavaroiden sijoittuessa isompaan koriin. :)
Isompi makuuhuone sai myös ikkunalaudan. Päätimme jo aiemmin vaihtaa kaikki vanhat ikkunalaudat uusiin. Uudet teemme melamiinilevystä, jonka reunoihin silitetään reunanauhat. Isomman makuuhuoneen ikkunalaudan reunanauhojen kiinnityksen jälkeen ruuvasimme laudan paikalleen ja siirsimme huoneeseen hankitut kasvit ruukkuineen oikealle paikalleen. Puolikuolleen näköinen Antonkin päätti toimia kuvassa remonttimaskottina. ;PLoppuillasta asensimme myös muutaman lattia- ja kulmalistan eteiseen. Niiden kanssa menee aikaa, ja paljon (yhtälailla kuin tuon työkaluarmeijan uudelleen leiriyttämiseen)!Mutta kaiken remontoinnin ohessa muistamme myös nauttia elämästä. Tänäänkin kaupasta valikoitui mukaan oikein kivoja leikkokukkia. Näitä katsellessa on hyvä nukahtaa. Huomenna jatkuu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti