torstai 31. maaliskuuta 2011

Blogin uusi ilme


Blogimme sai tänään uuden ilmeen. Lisäsimme sivupalkkiin kuvia, joiden kautta pääsee suoraan tutustumaan asuntomme huoneisiin, uudistinmme yläpalkin kuvan ja vaihdoimme taustavärin sävyä. Blogeissa on myös pyörinyt jo pitemmän aikaa itsensä esittely -postaukset, joten kaiken uudistuksen keskellä mekin esittelemme itsemme.



Ketkä ovat A & J?

Olemme pariskunta Pohjois-Suomesta. Kaksilahkeinen osapuolemme, Anton, työskentelee Suomen mittakaavassa varsin suuren ohjelmistotalon palveluksessa, ja toinen osapuolemme, Jaana, kaitsee oppilaitaan yliopistolla, yhtenäiskouluilla ja kansalaisopistossa. Molemmat olemme hurahtaneet remontointiin, sisustamiseen ja erilaisten teknisten vempeleiden pauloihin. Lisäksi elämäämme piristävät yhteiset matkustus- ja liikuntaharrastukset uimahallilla, kuntosalilla, hiihtoladulla sekä lenkkipolulla. Viimeisimmän harrastuksen pariin meidät on johdattanut puoli vuotta meillä asustellut karvatassumme nimeltään Lumi.



Historiallinen näkökulma bloggauskipinän syttymiseen

Oli kaunis kevätpäivä, kun katselimme esittelyssä olevien asuntojen tietoja Etuovi.com-palvelun kautta. Silmiimme osui myynti-ilmoitus, jossa esiteltiin täysin peruskuntoista kerrostalokolmiota kaupunkimme ydinkeskustasta. Anton innostui ilmoituksesta, mutta minä en heti lämmennyt. Niinpä jätimme esittelyt väliin moneenkin kertaan, kunnes eräänä sunnuntaina meillä ei ollutkaan ohjelmassa yhtään esittelyä. Noh, Antonhan se sitten sanoi: "Nyt mennään sinne keskustan asuntoon", ja niin tehtiin. Pääsimme pihalle, ajoimme hissillä kuudenteen kerrokseen ja avasimme oven. Se riitti, tiesimme etsimämme löytyneen. Täydelliset maisemat, jättisuuret ikkunat (olohuoneessa oikeasti on 4,5 metriä ikkunaa suoraan merelle) ja mikäs parempaa kuin kaatopaikalle joutavat kiinteät kalusteet. Eteistä pitemmälle emme sitten päässeetkään, kun jo olimme molemmat valmiit tekemään tarjousta.

Parin päivän sisällä tarjous hyväksyttiin ja taloyhtiö lähetti muille osakkeenomistajille etuosto-oikeus -ilmoitukset. Onneksemme kukaan ei kuukauden sisällä halunnut asuntoa lunastaa, joten kauppakirjat tehtiin, ja asunto siirtyi meille. Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon: kalusteiden purkamista, uusien kasaamista, seinien hiomista ja maalausta, katon uudistaminen, valaistuksen lisääntyminen jne.

Ilman asunnonostoa ei tätä blogiakaan olisi. Remontin alussa meillä oli nimittäin kaverini kanssa puhetta blogeista. Olinhan jo hyvän aikaa lukenut muiden blogeja, mutta oma oli vielä haaveissa. Niinpäs sitten keskustelumme innoittamana polkaisin blogimme käyntiin ja aloin pitää remonttipäiväkirjaa. Alunperin blogi olikin pelkkä remontin edistymistä kuvaava postaussarja, jota sukulaisemme ja kaverimme seurasivat. Nyt myöhemmin blogi näkyy saaneen myös muita lukijoita. Bloggerin tilastojen mukaan blogissa käy päivittäin pari sataa vierailijaa. Ketä he ovat, sitä en oikeastaan tiedäkään. Hauska kuitenkin, että joku lukee meidän postauksiamme.



Blogin merkitys

Analysoidessani blogin merkitystä meille itsellemme tulen suoraan siihen lopputulokseen, että blogin päätehtävänä on tarjota eräänlainen purkautumiskanava. Tänne on helppo kirjoittaa tapahtumia ylös ja muiden blogeja on mukava seurata. Blogi tarjoaa siis ajanvietettä sekä myös mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Antonin mukaan blogi puolestaan tarjoaa väylän ilmoitella itsestään sukulaisilleen, joista osa asuu Suomen rajojen ulkopuolella. Lisäksi blogin kautta on helppo välittää kuvia kaikille, jotka haluavat nähdä, miten asuntomme remontti on edennyt. Näin remontin jälkeen blogilla on myös suuri tunnearvo, sillä kaksi vuotta kestänyt remontti on dokumentoitu tänne ihan alusta lähtien. Vanhoja postauksia selatessa voikin hetkeksi palata takaisin pölyisiin, ahkeran työn tunnelmiin.


Blogin tulevaisuus

Blogi tuskin ihan heti sulkeutuu, sillä edelleenkin nautimme postausten kirjoittelusta ja valokuvien ottamisesta. Mahdollinen muutto ulkomaille toisi blogiin myös uutta sisältöä, sillä erityisesti silloin blogilla olisi suuri merkitys kuulumisien kertomiskanavana. Aihepiireiltään blogin todennäköisesti tulee pysymään samana, joskin remontoinnin painoarvo taitanee jäädä melko matalaksi. ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti