sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Lunta tulvillaan, on raikas talvisääSyysloman alkajaisiksi kävimme viikko sitten mökillä katsomassa talvea. Lunta satoi kevyesti koko päivän, ja maa värjäytyi valkoiseksi. Pakkasta mökillä oli jo pari astetta, joten laitoimme mökin talviteloille ja toivottelimme mökille hyvät joulut. Ensi kerran näemme mökin maaliskuussa, kun käymme pudottamassa lumet katolta.
Lumi intoutti minut ja pikkusiskoni kuvaamaan luontoa. Oli mahtavaa nähdä läheltä jäähilettä, kuunnella lumen narskuntaa kenkien alla ja pukea jalkaan lämmittävät toppahousut. Lumppari puolestaan juoksi edestakaisin fleece-vuorellisessa kurapuvussaan haistellen aivan jokaisen mättään ja puunrungon.Lähtiessämme koimme kuitenkin jännittäviä hetkiä: juuri paria tuntia aikaisemmin avaamamme portin lukko oli jäätynyt kiinni. Lukkosula ei auttanut lainkaan, mutta viimeisenä vaihtoehtonamme pitämämme tuli sulattu lukon nopeasti. Toivottavasti seuraavat mökkitiellä ajavat ihmiset pääsevät portista sisään, sillä sulattamme lukko jäätyi varmasti vielä pahemmin liekkisulatuksen jälkeen.

3 kommenttia:

 1. Olipa kivoja kuvia :) Talvi on kyllä kiva, ainakin näin alkuunsa ... ;)

  VastaaPoista
 2. Talvi on parasta, kun on pari astetta pakkasta, kuulas taivas ja valoisaa. Tänä vuonna satoi lisäksi lumet yllättävän aikaisin, eivätkä ne ainkaan vielä ole sulaneet pois. Jokos Tampereella on lunta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! On ollut jo neljättä päivää!! Kunpa pysyisikin :))) Ja ihanat, aurinkoiset talvipäivät koko tuon ajan. Se on jännä kun tulee pakkasta niin pilvet häipyy ja aurinko paistaa... hihi!

   Poista