maanantai 13. tammikuuta 2014

Berliinin joulutoreilla


Useissa naistenlehdissä kirjoiteltiin joulun alla kuuluisista joulukaupungeista. Eniten kehuja tuntuivat saavan Berliini, Bremen, München, Lontoo, Kööpenhamina, Pariisi ja Brysseli. Näistä kohteista tutuiksi olivat meille tulleet Pariisi ja Lontoo, mutta aitoon saksalaiseen jouluperinteeseen emme olleet vielä saaneet tuntumaa. Siksi olikin mukavä kiertää torilta toiselle, sillä joulutoreja tuntui löytyvän aivan joka suunnasta.


Iltatuimaan aloitimme joulutorikierroksen jo ensimmäisenä iltana tutuksi tulleelta Alexanderplatzilta. Karusellien ja tekstiilituotteiden lisäksi tarjolla oli Glühweinia, erilaisia makkaroita sekä tietenkin Berliinille tyypillisesti Currywurstia. Keskellä toria oli myös suuri luistelurinki sekä luisteluringin yläpuolella vaijerirata, jota pitkin ihka-aito joulupukki lensi poroineen ja rekineen. Pakko myöntää, että se oli enemmänkin kuin hassu näky.
Alexanderplatzilta jatkoimme matkaamme kivenheiton päässä olevalle Galleria-kauppakeskuksen joulutorille. Siellä meitä tervehti ensimmäisenä kaksikerroksinen kauppa pyörivällä rupelilla. Toisen taiteellisen elämyksen koimme katukiveystä edetessämme, sillä paikallinen taiteilija oli maalannut kiviin naisen kasvot.
Joulutorikierroksemme seuraava pysäkki puolestaan oli Potsdamer Platzilla, josta heti ensimmäisenä bongasimme Internetissä kehutun rengasmäen. Muilta osin Potsdamer Platzin joulutori oli edellistä huomattavasti pienempi, mutta sen sijaan sieltä sai erittäin maukkaita suklaahedelmiä ja jouluomenoita. Lisäksi paikalla olivat Saksalle tyypillisesti koristeelliset piparit ja kovat karkkitangot.


Potsdamer Platzilta jatkoimme kiertelyä violetilla valoilla valaistua katua pitkin luistinradalle. Tällä paikalla luistinvuokra oli vain 1,5 euroa, mikä melkein sai meidätkin riisumaan kenkämme ja pukemaan luistimet jalkaan.


Luistelut väliin jättäneinä jatkoimme kuitenkin takaisinpäin Sony Centerin sisäpihalle, jonne satuimme sopivasti Hobitti-elokuvan mainosspektaakkelin aikaan. Disco-pallojen ja saippuakuplien seassa tanssi kauniisti enkelisiivin varustettu keijukaistyttö. Spektaakkelin jälkeen ihastelimme hetken vielä Sony Centerin kattoa ja lähdimme sitten yhteistuumin kohti päivän viimeistä kohdetta, Berliinin suurinta ja näyttävintä joulutoria.


Gendarmenmarktin joulutorilla yhden euron pääsymaksu takasi meille viulukonserton, herkulliset juustotiskit, lämpimien sisätilojen ravintolat sekä mahtavat näkymät telttojen keskeltä korkealle kirkon torniin saakka. Tunnelma torilla oli selkeästi hienostuneempi verrattuna muihin joulutoreihin.
Paluumatkalla hotellille satuimme näkemään vielä viimeiset joulukojut ja -koristeet, sillä KaDeWen eteen oli pystytetty muutama puurakennus ja kadulle ehkäpä mauttomimmat näkemäni poro ja joulupukki. Näihin kuviin päätetään tämä postaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti