maanantai 6. tammikuuta 2014

Kiertoajelulla Saksassa: Leipzig


Bastein hiekkakivikallioilta suuntasimme kulkumme jälleen nopeusrajoiteetonta Autobahnaa pitkin Leipzigiin. Olimme lukeneet Leipzigin olevan kuuluisa kulttuuritarjonnastaan, toimineen barokkisäveltäjien Bachin ja Goethen kotikaupunkina sekä kaupungissa oli esitetty oopperaa jo 300 vuoden ajan. Itä-Saksan kiertomatkamme ei siis olisi voinut saada uljaampaa lopetusta.Parkkipaikan löydettyämme pääsimme tutustumaan Leipzigiin. Kaupungin keskustaa koristi Altes Rathaus, jonka ympärille keskusta tuntui rakentuneen taloineen, kahviloineen ja kauppakeskuksineen. Pimeyden vallattua taivaan kaupungin valot syttyivät loistamaan tunnelmallisesti. Siitä syystä meille jäikin palava halu päästä kaupunkiin toisenkin kerran, sillä pienen kokonsa vuoksi kaupunki oli erittäin sympaattinen ja helppo kulkea.

Rathausin lisäksi parhaimpana nähtävyytenä kävimme tutustumassa Leipzigin vanhimpaan kahvilaan, joka oli toiminut samalla paikalla vuodesta 1711 lähtien. Kahvila oli kaupunkinsa tapaan erittäin viihtyisä, eikä edes kovin kallis. Kahvikupposella kannattaa siis vähintäänkin tässä historiallisessa kohteessa käydä.Historian havinaa etsiessämme kuljimme Nikolaikirchen ohitse nähdäksemme paikan, josta DDR:n vastaiset mielenosoitukset olivat saaneet lopulta koko maan haluamaan DDR:n kaatumista. Tuntuukin hassulle, miten paljon suurta, koko maata vavisuttavaa voi tapahtua yhdessä kaupungissa, ja vieläpä miten yhden pienen kaupungin vähemmistön mielenilmaukset voivat saada muidenkin kaupunkien väestöt puolelleen.

Shoppailumahdollisuuksia Leipzigissa oli rautatieaseman lisäksi keskustassa. Eräässä ostoskeskuksessa oli jopa niin tyylikästä, että punaista mattoa pitkin pääsi kävelemään korkealle joulukuuselle. Meidän vierailun aikana liikkeet olivat jo kiinni, joten tyydyimme vain katselemaan liiketilojen ikkunoita. Ravintoiloita alueella oli myös paljon.

Illallisen jälkeen meidän visiittimme Leipzigissa päättyi ja navigaattoriin asetettiin päivän päättävä kohde, Berliinissä sijaitseva hotellimme. Itä-Saksan autoajelukierros oli kokonaisuudessaan onnistunut ja hyvin monipuolinen. Ehkäpä ensi kerralla pysähdymme Dresdenin ja Berliinin välillä sijaitseville linnoille, joille oli todella hyvät ohjeet teiden varsilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti