lauantai 8. maaliskuuta 2014

Lomailijoiden kuulumisia
Tänä vuonna hiihtolomaa miettiessämme päätimme jäädä kokonaan kotiin, vaikka monet ulkomaiset kohteet kävivätkin kevään mittaan meidän mielissämme. Helmikuun loppupuolella olimme ratkaisuumme tyytyväisiä, kunnes loman aloittavana perjantaina saimmekin idean minilomasta. Niinpä varasimme extempore-reissun Helsinkiin ja sieltä päiväreissun Tallinnaan. Varauksen ja lähdön väliin jäi vajaat 24 tuntia, mikä todistaa sen, että kykenemme tarvittaessa erittäinkin nopeisiin päätöksiin. ;)

Hotellia Helsingistä etsiessämme painotimme tällä kertaa tyylikkyyttä ja mukavuutta. Vaihtoehtoja loppujen lopuksi oli aika vähän, joten päädyimme keskustan ja sataman puoleen väliin Glo Hotel Artiin. Aiemmat kokemukseni Glo Hotel Kluuvista olivat sen verran hyvät, että luottavaisin mielin astelimme lauantaina kohti Glo Hotel Artia. Hotelli vastasi täysin odotuksiamme ja tarjosi meille miellyttävän unisijan kolmeksi yöksi. Hotellihuoneen lisäksi parasta hotellissa olivat aulatilat ja terveellinen aamiainen.
Helsinkiä kierrellessämme päätimme käydä katsomassa myös Ars Fennica -kilpailijoiden töitä Kiasmassa. Töistä mielenkiintoisin olivat ehdottomasti neulepaitoja esittävät Leena Nion maalaukset. Mielenkiintoa herättivät myös Pauliina Turakka-Purhosen tekstiilitaideteokset, joista olimmekin lukeneet lehdistä. Muiltakin osin Kiasman tarjonta oli mielestämme monipuolinen, sillä siellä oli tavanomaisten taidetyylien lisäksi hyödynnetty paljon teknologiaa muun muassa videoiden ja animaatioiden osalta.
Viimeisinä Helsingin nähtävyyksinä kävimme tutustumassa Kampin kappeliin, jonka jälkeen nautiskelimme Fazerin kahvilan antimista Kluuvikadulla. Iltaisin kävimme myös juoksemassa kaupungin katuja ristiin ja rastiin nauttien Helsingin mäkisestä maastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti