sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Päivä TallinnassaHelsingin reissuun yhdistimme näppärästi päiväreissun Viron pääkaupunkiin Tallinnaan. Päiväreissun tavoitteenamme oli tutustua Tallinnan vanhaan kaupunkiin, kauppakeskuksiin sekä nähdä tuttujamme vähintäänkin hyvin ruoan merkeissä.

Laivan päästyä perille satamaan sää oli tiedotusta mukaille sateinen ja tuulinen. Sen vuoksi päiväreissumme alkoi sadetta pakoillen bussikyydillä Rocca al Maren ostoskeskukseen. Ostarilla oli yhteensä noin 170 kauppaa, joista löysimme itsellemme uusia vaatteita ja Divalle tuliaiseksi lelun.

Riittävästi kauppoja kierrettyämme palasimme samaisella bussilla takaisin satamaan, jossa tapasimme Tallinnassa yhtä aikaa matkalla olevat tuttumme. Heidän kanssaan kävimme syömässä kehuja saaneessa Lido-ravintolassa. Ravintola oli kaiken kaikkiaan kiva kokemus, sillä saimme valita ruoat erillisiltä pannuilta ja maksoimme jokaisesta ruokalajista erillisen hinnan. Jälkiruokiakin ravintolassa oli tarjolla pullasta vastapaistettuihin, täytettyihin pannareihin.


Ruokailun jälkeen jatkoimme matkaamme ensin kukkakadulle ja sieltä Katariina käik:ä pitkin käsityömyymälöihin. Sää Tallinnassa oli tässä vaiheessa päivää huomattavasti kuivempi, vaikkakin taivas oli edelleen ankean harmaa. Säätiedotuksen mukaan maanantai oli kuitenkin loma-aikamme paras vaihtoehto Tallinna-visiitille, sillä muina päivinä kaupungissa oli satanut vettä ja räntää. Emme siis valittaneet, vaikka tuuli välillä pureutui takista läpi.


Käsityömyymälöiden ihastelun jälkeen jatkoimme kiertelyä alakaupungin kaduilla. Matkan varrella kurkimme vanhan apteekkimuseon ovesta sisälle, ihastelimme paahdettujen manteleiden tuoksuja sekä nautimme keskikaupungin kiireettömästä tunnelmasta. Katunäkymät alakaupungin puolella olivat mukavia ja Itä-Euroopalle tyypillisiä: osa taloista oli tuoreessa maalissa ja osasta taloista maalit olivat kuluneet aikojen saatossa pois.

Yläkaupunkia kohden kiivetessämme muistelimme lukeneemme matkaoppaasta yläkaupungin rakentuneen kansallissankari Kalevin haudan päälle. Hänen vaimonsa oli nimittäin suruissaan kantanut miehensä hautakummulle kiven toisensa perään, joista oli pitkällä aikavälillä muotoutunut korkea ja laaja Toompean mäki. Mäen tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluivat Aleksander Nevskin katedraali, Toompean linna, Pitkä Hermanni -torni sekä ja kaksi näköalapaikkaa, joista pystyi ihastelemaan alakaupungin punatiilisiä kattoja.Paluumatkalla satamaan löysimme etsimämme eli putkea muistuttavan kadunpätkän. Näitä "putkikatuja" olemme kuvanneet joka kohteessa, sillä se kuvastaa harrastuksemme jatkumista. Tätä putkea pitkin kävellen matkakuumeemme nosti jälleen päätään, ja seuraavaa reissua on jo alettu suunnitella. Pääsiäisloman kohteeksi olemme haaveilleet niin tuttua ja turvallista Saksaa kuin uutta tarjoavaa Innsbruckia. Toisaalta Itä-Euroopan kohteet Bukarest ja Ljubljana kiehtovat myös samoin kuin Tsekin Praha ja Brno. Lisäpontta reissuhaaveillemme tuo myös se, että vappuna on tarjolla toiset neljä päivää yhtämittaista lomaa. Sen osalta olemme haaveilleet reissua Pohjois-Ruotsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti