tiistai 12. tammikuuta 2016

Päiväretkikohteena Szentendre
Vuoden ensimmäisenä päivänä ajelimme paikallisjunalla Szentendreen. Kivikaudelta asti asuttuna pysynyt kaupunki oli yksi Unkarin vanhimpia ja se sijaitsi kauniilla paikalla kukkulan rinteillä Tonavan välittömässä läheisyydessä. Matka Budapestistä Szentendreen taittui näppärästi ensin Budapestin paikallisliikenteen lipulla ja puolesta välistä eteenpäin 310 forinttia maksavalla HEV-junalipulla.Szentendrestä löytyi pieneen kokoonsa nähden yllättävän monta kirkkoa, kahviloita, ravintoloita ja turistimyymälöitä. Mielikuva kaupungista kuitenkin muodostui enemmän positiiviseksi kuin turistimyymälöiden määrästä voisi päätellä. Kapeat kujat, kiemuraiset kadut ja kauniit talot ihastuttivat toinen toisensa perään meitä matkaajia.

Kesäisin Szentendren ulkoilmamuseo olisi varmasti ollut hieno kokemus unkarilaisine rakennuksineen ja elämänmenoineen. Näin talvella jätimme sen kuitenkin väliin, eikä tuo varmaan olisi ollut aukikaan.
Tonavan rannallakin ehdimme piipahtaa. Tyyni vesi rauhoitti mieltä hetkiseksi. Tätä veden kauneutta olisi voinut ihastella pidempäänkin, mutta kylmä tuuli ajoi meidät takaisin talojen suojaan.

Hotellivirkailijoidemme mukaan kaupunkiin olisi päässyt myös laivalla Tonavaa pitkin. Siinä olisikin ehkäpä se seuraava tyyli, jolla Tonavan varrella olevia kaupunkeja voisi käydä ihastelemassa: yö laivassa ja aamulla heräisi aina uudesta kohteesta. Hmm..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti