sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Uusi vuosi Budapestissä
Budapestin iltavalaistuksen ihasteluun otollisin paikka oli ehdottomasti Budanlinnan alue. Sinne suuntasimme kuuden aikaan illalla juuri sopivasti katsomaan hämärtyvää iltaa. Matkalla näimme auringonlaskun, joka värjäsi taivaan ensin sinertäväksi, sitten kellertäväksi ja lopuksi oranssiksi.


Ylös Budanlinnalle päästyämme ilta oli jo pimentynyt ja vain katuvalot tuikkivat kirkkaina. Kultaisena kaukaa näkyvä linna loisti läheltäkin katsottuna yhtä kirkkaasti kuin kauempaakin. Maisema linnalta Tonavan yli Pestin puolelle oli myös huikaisevan kaunis.
Takaisin Budan puolelle uuden vuoden juhlintaa katsomaan palasimme päiväkävelymme tavoin Ketjusiltaa pitkin. Matkalla näkyi raitiovaunuja, leijonapatsaita ja uuden vuoden hattuihin, serpertiiniin, peruukkeihin ja naamareihin pukeutuneita paikallisia. Uusi vuosi näytti olevan Budapestissä verrattavissa meidän vappuun.

Alkuillasta pääkadut olivat Pestin puolella vielä rauhalliset, mutta puolenyön lähestyessä kadut täyttyivät ja raketit lauloivat. Keskiyöllä kävimme katsomassa rakettien ampumista Vörösmarty Squarella, jossa raketteja ampuivat paikalliset ja turistit. Ilotulitusshow oli hieno ja sen myötä oli mukava vaihtaa vuosilukua.

Iloista uutta vuotta 2016!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti