maanantai 11. toukokuuta 2009

Parvekekauden avausParveke kesällä 2008

Tänään mittari näytti auringossa +27 astetta, joten aloitin parvekekauden siivouksella. Imuroin, luutusin ja pyyhin pölyt niin lattiasta, seiniltä, katosta kuin kalusteistakin. Vihdoin sain viedä myös vaatehuoneen peräseinää koristaneet pehmusteetkin ulos nauttimaan auringosta. Olen tehnyt pehmusteet monta, monta vuotta sitten, mutta edelleen ne miellyttävät silmääni. Tänä vuonna halusin parvekkeelleni kuitenkin jotain uutta ja mikä sen parempi idea kuin sisällyttää se uusi tuote tekstiilin kokoavaan projektiin.

Viime viikolla siis menin iloisesti puutyöluokkaan minulle jo niin tutuksi tulleen liimapuulevypalasen kanssa. En osaa heittää mitään pois, joten minulla on taskuissani paljon liimapuulevyn palasia. Eihän sitä koskaan tiedä, mihin niitä voi käyttää. :)

Ilmaantumiseni puutyöluokkaan herätti jälleen naurahduksia paikallisen henkilökunnan taholta. Olen jo tuttu näky liimapuulevyineni siellä ja kahta kummallisempien suunnitelmieni kanssa. Viime vuoden parvekkeen kalusteiden rakentelu herätti paljon kysymyksiä. Kuulemma divaanisohvani näytti uima-altaalle ilman lasikuitua, vauvan kehdolle ilman pehmusteita ja kompostilaatikolle ilman kattoa. Lopputulos oli kuitenkin näistä loistavista vaihtoehdoista huolimatta divaanisohva, jonka maalasin mustaksi ja jonka päälle sijoitin vaahtomuovipatjasta tehdyt pehmysteet. Viime vuotinen parvekkeen ulkoasun näettekin ylempää.Tänä vuonna siis jatkoin sisustamista ja tein kynttiläalustan. Aloitin suunnittelun piirtämällä mallin aiemmin tekemästäni pannunalusesta. Samalla mallilla halusin hienon kynttiläalustani, vaikkakin hieman isompana. Suurensin kuviota vapaalla kädellä ja jäljensin sen liimapuulevylle. Sen jälkeen leikkasin kuvion liimapuulevystä vannesahalla ja hioin reunat nauhahiomakoneella. Puun syiden kohdalta hiominen oli hankalampaa, mutta onnistui mielestäni hyvin. Lopuksi hioin alustan epäkeskohiomakoneella ja käsittelin venelakalla. Käsittelyaineena venelakka on hyvä, koska silloin alusta kestää kosteitakin kesäkelejä.Lopputulokseen olen tyytyväinen. Sijoitin kynttiläalustan viime syksynä kaveriltani ostamalle pöydälle. Vihdoin voimmekin tunnelmoida iltaisin parvekkeella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti