maanantai 18. toukokuuta 2009

Siili-magneetti


Blogistanikin voi jo päätellä, että tykkään mustan ja valkoisen eri sävyistä. Edeltävän kurssin aikana tein kaksi jääkaappimagneettia yllättäen maitopleksista. En aiemmin ollut tehnyt pleksistä juuri mitään, joten halusin kokeilla sen erilaisia käyttötarkoituksia tekstiilin kokoavan projektin puitteissa.

Hipsin siis teknisentyön luokkaan ja etsin pleksien seasta naarmuttoman ja sopivan kokoisen palan, josta leikkasin vannesahalla kaksi suorakaiteen mallista kappaletta. Sen jälkeen hioin reunat nauhahiomakoneella ja lopuksi tarkistin työni laadun. Reunat olivat tasaiset, niin kuin pitääkin.

Magneetin löysin teknisentyön luokasta, jonne Matti oli kerännyt tietokoneiden kovalevyistä irroitetut magneetit talteen. Olinkin tyytyväinen saadessani erittäin tehokkaan magneetin, sillä usein olen huomannut magneettien olevan magneettisuutensa osalta niin heikkoja, etteivät ne pidä papereita jääkaapin ovessa.

Magneettiasian selvittyä jäljelle jäi kuvion suunnitteleminen. Koska magneetti näkyi maitopleksistä läpi, etsin Internetistä sopivia musta-valkoisia kuvia. Lopulta päädyin piirtämään siilin aurinkolasit silmillään. Mielestäni kyseinen kuva sopii myös minun keittiööni ja jatkaa musta-valkoista teemaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti