sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kesälomasuunnitelmia


(Kuva weheart.com)

Kaikki tuntuvat jo varanneet kesälomamatkat tai vähintäänkin ovat jo lähdössä sinne. Meillä tämänvuotiset kesälomat ovat vielä täysin suunnittelematta.

Viime vuonna olimme tähän mennessä jo varanneet lennot, aikatauluttaneet viisumien hakemisen ja buukanneet ensimmäisen hotellin. Tänä vuonna asiat ovat täysin päälaellaan: meillä on matkustusähky. Huomasimme asian istuessamme porukalla iltaa pari viikkoa sitten. Pohdimme lomakohdetta, eikä kenelläkään ollut mitään innostusta lähtä kesällä kuumaan Aasiaan. Jenkkilän kanssa tuntui olevan vähän samaa ongelmaa, joten parhaaksi vaihtoehdoksi eräs kavereistamme ehdotti Alaskan pohjoisosaa ja Siperiaa. Niissä ei ainakaan saisi lämpöhalvausta, mutta eipä sinne kyllä ole järin halpoja lentojakaan.


Korfu (Kuva täältä.)

Pattitilanteessa ollessamme päätimme lykätä lomamatkoja otollisempaan aikaan. Sitä odotellessa olemmekin katselleet äkkilähtöjä. Mielenkiintoisin vaihtoehto olisi Korfun saari, jolta pääsisi Paxin saarelle. Paxin saari puolestaan on mainittu meidän 101 Romantic Getaways -kirjassa. Tavoitteenamme olisi joku kaunis päivä saada käytyä kaikki kirjassa mainitut kohteet, joten Korfun vierailulla tulisi nähdyksi myös Paxin saari. Lisäksi Korfun sijainti on otollinen Albania-visiitille, sillä maiden välissä on vain 2 mailia vettä. Ei siis kovin pitkä laivamatka.


Formenteran kirkkaat vedet (Kuva täältä.)

Korfun lisäksi mielenkiintoisia kohteita löytyisi Ibizan vierestä kirkasvetiseltä Formenteralta, Kreikan saaristosta tunnelmalliselta Santorinilta ja Etelä-Espanjasta Granadan ja Sevillan väliltä. Santorinilta käsin pääsisi myös käymään muilla Kreikan saarilla. Sinne järjestetään myös saarihyppelyitä, jolloin tulisi useampikin paikka katsottua samalla kertaa. Etelä-Espanjassa sen sijaan olisi mahdollista vierailla Marbellassa, Sevillassa, Gibraltarilla ja laivamatkan jälkeen myös Marokossa. Ei siis huono vaihtoehto sekään.


(Kuva weheart.com)

Äkkilähtöjä tutkiessamme olemme myös vähän pohtineet sitä, miten viihtyisimme äkkilähtökohteessa. Olemme tähän mennessä aina halunneet nähdä reissuilla mahdollisimman paljon ja mahdollisimman monta kuuluisaa kaupunkia. Saarilla tosin asiat olisivat ihan toisin, koska samannäköisiä rantoja olisi varmasti vierivieressä ja joka kulmassa suomea puhuvaa ravintolan sisäänheittäjää. Toisaalta saariloma voisi olla myös kaupunkilomaa rentouttavampi, sillä meillä ei olisi kiire minnekään. Voisimme vuokrata auton, ajella saarta rauhassa ympäriinsä, pysähtyä rannoille syömään eväitä tai vilvoittelemaan mereen. Illantullen voisimme palata hotelliin ja nautiskella uima-altaan tunnelmasta tai läheisen ravintolan antimista. Ehkä saarella saisi jopa levättyäkin, kun ei tarvitsisi juosta joka päivä uuteen kaupunkiin. :D

Jos jollakulla on hyviä vinkkejä äkkilähtökohteista, otamme ne mielellään vastaan. Tähän mennessä äkkilähtökohteista koettu on jo ne peruskohteet eli Gran Canaria, Turkin Alanyat ja Antalyat, Rhodos lähisaarineen ja Espanjan Costa del Sol lähialueineen. Jotain uutta siis kaivattaisiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti