torstai 31. toukokuuta 2012

Global InterRail: DublinJälleen oli vähän taukoa, mutta nyt jatkuu. Tällä kertaa Global InterRail -postausten aiheena Irlannin pääkaupunki Dublin.

Päästäksemme Dubliniin ajelimme ensin junalla Manchesterista Holyheadiin ja jatkoimme matkaamme laivalla Irlanninmeren yli. Laivamatka oli aivan ihana: saimme katsella auringonpaisteen heijastumista meren aalloista ja tuoksutella raikasta meri-ilmaa. Olinkin jo pitkään kaivannut meri-ilmaa parin viikon sisämaamatkaamisen jälkeen.
Ennen kuin pääsemme kuitenkaan Dublinin kuviin saakka, ihastellaan vähän Holyheadia. Matkalla näimme jotain, mihin voisin muuttaa vaikka heti: vanhaan tuulimyllyyn remontoitu koti olisi aivan superluksusta!
Aurinkoisena ja lämpimänä alkanut päivä koki kuitenkin muutoksen, kun Irlannin rannikko alkoi näkyä. Ensin tihkutti ja sitten vettä tuli maalle tyypillisesti kuin kahdesta saavista yhtäaikaisesti kaataen. Ulkolämpötilakin veteli siinä +10 asteen paikkeilla, joten onnittelimme itseämme siitä, että olimme pakanneet mukaamme myös lämmintä vaatetta.

Pubissa ei kuitenkaan onneksi satanut. Nälkäisinä saimme eteemme maukkaan Fish 'n Chips -annoksen. Nam, nam, nam. Aivan loistava! Parasta kaupungissa olivatkin juuri kaikki pubit. Niiden tunnelma oli kivan rento, Guinness virtasi ja pub mealin sai kohtuullisen halpaan hintaan. Brittien jälkeen oli myös kiva jälleen palata käyttämään euroja. Mietimmekin, kuinka työlästä matkustaminen olisikaan, jos Euroopan valtiot palaisivat omiin rahayksikköihinsä. On ne eurot vain paljon parempi vaihtoehto!

Täysillä vatsoilla lähdimme tutkimaan kaupunkia. Kahden päivän aikana näimme varmasti kaiken näkemisenarvoisen. Seuraavalla kerralla sitten joskus hamassa tulevaisuudessa haluan ehdottomasti mennä katsomaan myös muita Irlannin kaupunkeja ja Atlantin puolesta rannikkoa. Siellä pitäisi olla korkeita vuoriseinämiä ja syviä onkaloita.


Junayhteyksien osalta Irlanti on aika ovela maa. Jokainen junalinja nimittäin lähtee Dublinista ja päätepysäkiltä pääsee vain ja ainoastaan takaisin Dubliniin. Näitä "maaseutureittejä" oli käytännössä kuuteen eri suuntaan meneviä. Mielenkiintoisimmat olisivat toki Belfastin lisäksi olleet Gallway ja Cork. Toki Atlantin puoleisella rannalla kulkee museojunia melko suolaisilla hinnoilla: esimerkiksi neljän tunnin mittainen maisemajuna-ajelu parille pysähdyksellä maksoi reilut 100 euroa per henkilö.

Irlannin tutkiminen jäi siis näiltä osin aika vähäiselle. Mikäli meillä olisi ollut enemmän aikaa olisimme matkanneet Dublinista junalla Belfastiin ja Belfastista laivalla Skotlannin puolelle. Reilipassiemme viimeisen käyttöpäivän kolkutellessa ovella päätimme kuitenkin jättää Irlannin tutkimisen väliin ja kahden päivän päästä palasimme laivalla takaisin Brittien puolelle Holyheadiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti