lauantai 27. syyskuuta 2014

Ruskaretkellä LapissaJo useampana vuonna olemme puhuneet Antonin kanssa ruskaretkestä Lappiin, mutta joka vuosi se on jäänyt syystä tai toisesta tekemättä. Tänä vuonna retkestä oli jälleen puhetta, sillä kaupungin muistaessa meitä ahertajia pakkolomilla meillä oli kerrankin mahdollisuus viettää neljä päivää ruskan keskellä. Niinpä pakkasimme matkalaukut ja koirat autoon ja lähdimme ajelemaan kauniissa auringonpaisteessa kohti Rovaniemeä.

Matkalla pysähdyimme viime kesältä tutulle suolle, sillä halusimme käydä kurkkaamassa suon ruskaa. Toki taka-ajatuksenani oli hyödyntää otettavia kuvia töissä, mutta pääajatuksena oli tietenkin käydä ihan vain katsomassa, miltä suolla näyttää näin syksyisin. Sopivaan aikaan suolle päästyämme aurinko paisteli valaisten punertavan suokasvillisuuden säteillään. Hillan lehdet, rahkasammaleet, sarat, kanervat, variksenmarjat, karpalot ja karhunsammaleet olivat helposti löydettävissä. Löytyipä alueelta myös useita kelopuita, jotka paistattelivat päivää pienempien puiden keskellä.

Pitkospuita pitkin Martimoaavan keskellä kipittäessä koirat olivat ihan tohkeissaan. Niiden mielestä reittivalinta oli erittäin mieleinen ja jopa Lumppari innostui juoksemaan ja hyppimään mättäältä toiselle. Diva sen sijaan olisi mielellään kyöhnännyt jossakin löytämässään hyvänhajuisessa kohdassa. Onneksi ehdimme estämään sen aikeet, sillä yleensä koirien mielestä hyvänhajuinen kohta ei ole ollut meidän ihmisten mieleen. ;)Suolta matka jatkui reilun tunnin ajomatkan verran kohti Rovaniemeä. Perille päästyämme ilta alkoi jo hämärtyä, joten oli mukava majoittua City Hotellin huoneeseen ja käydä nopeasti kiertelemässä kaupungin keskustaa karvatassujen kanssa. Hotellivalintana City Hotel osui ihan nappiin, sillä aamiaiset ja hotellihuone olivat erittäin hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti