maanantai 26. tammikuuta 2015

Tsekkien kiertomatka: Brno päivänvalossaVuoden vaihtuessa vuoteen 2015 heräilimme aamuaurinkoon, kävimme aamiaisella ja aloitimme kaupunkikierroksen. Pyhäpäivän vuoksi avoimia kohteita ei kirkkoja lukuunottamatta ollut, mutta ulkoilu olikin päivän päätavoitteena.

Ulkoilureittimme kiersi Brno:n keskustan laitamia ensin Starobrno:n panimolle, sieltä kesämökkialueen läpi kukkulalle ja sieltä ylä- ja alamäkien kautta Brno:n linnalle. Kävimmepä matkanvarrella myös yhdessä kirkossa sulattamassa sormiamme. Kirkko oli kaunis ja kaikki koristeet oli tehty puusta. Paikallinen mökkialue puolestaan oli mielenkiintoinen ja toi mieleen Kaunasissa olleet mökkeröiset. Tosin nämä tsekkiläiset versiot olivat huomattavasti alkeellisempia. Kaupungin ainoa leikkipuisto tuli vastaan linnan takapihalla, joten hienojen maisemien katselun lisäksi linnan alue luultavimmin on kesäisin täynnä iloisia lapsia.Paluumatkalla löysimme kaupungin hienoimmat sprayaukset sekä ravintolan, johon meitä ei olisi saanut sisälle ei sitten millään. Kioskeista emme myöskään ostaneet mitään, vaikka niissä oli kaikki myyntiartikkelit hyvin selkeästi esillä. Ulkonäöltään kioskit olivat hyvin alueelle sopivia.


Astetta tyylikkäämpää arkkitehtuuria puolestaan oli tarjolla kaupungin keskustan liepeillä parin korttelin verran. Mielenkiintoisin taideteos esitti kuutiota nostavaa miestä, jolla oli lihasta muutaman muun patsaan verran. Unescon maailmanperintökohteen Ville Tugendhatin luota arvostetulta Černá Polen asuinalueelta löysimme myös monta kaunista omakotitaloa, joita ihastelimme katutasosta.

Illalle olimme suunnitelleet kahvittelua jossakin kaupungin lukuisista kahviloista, sillä tsekkiläiset leivokset olivat taivaallisen hyviä. Niinpä kuuden aikoihin lähdimme liikkeelle ehtiäksemme uuden vuoden ensimmäisen päivän ilotulitukseen kahdeksaksi. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti