maanantai 12. tammikuuta 2015

Tsekkien kiertomatka: Brno


Edellisvuoden tapaan halusimme vuonna 2014 ottaa uutta vuotta vastaan kotinurkkien ulkopuolella. Siispä syksyn Hulluilla päivillä seisoimme jälleen aamutuimaan jonossa odottamassa malttamattomina koneille pääsyä, jotta pääsimme tsekkaamaan, mitkä lennot olisivat tarjolla.

Parin tunnin jonotuksen jälkeen pettymys oli kuitenkin todella suuri, sillä lentoja ei ollut tarjolla läheskään kaikkiin kohteisiin - oikeastaan juuri mihinkään. Ensimmäinen suosikkimme Pariisi oli loppuunmyyty, joten lopuista vaihtoehdoista valikoimme lopulliseksi kohteeksi Prahan.Pettymyksestä selvittyämme kohde alkoi kuitenkin tuntua ihan hyvälle, sillä halpana maana Tsekillä oli meille paljon tarjottavaa, ja olihan se Antonille täysin uusi kohde. Lennettyämme Prahaan ajoimme ensimmäisenä AE-bussilla päärautatieasemalle, ostimme liput Brno:hon ja pari tuntia myöhemmin olimme perillä täysin uudessa kaupungissa. Kaupunki vaikutti uudenvuodenaattopäivänä erittäin miellyttävälle, hotellimme oli sopivalla paikalla ja ruokapaikkojakin näytti olevan mistä valita. Sää perillä oli myös miellyttävä: pari astetta pakkasta ja ohut lumipeite.


Matka-aika Prahasta Brno:hon oli vajaat neljä tuntia. Perille päästyämme kävimme päivällisellä ja etsimme sen jälkeen hotellimme. Päivällispaikkamme osoittautui erinomaiseksi vaihtoehdoksi, sillä annokset olivat vähärasvaisia ja kasvispitoisia. Tsekkiläiseen tyyliin kaikki lisukkeet piti tilata erikseen, sillä pääruoka sisälsi vain joko lihaa tai kasviksia.
Päivällisen jälkeen matkamme jatkui kohti hotellia. Kooltaan Brno oli erittäin pieni ja keskustan alue hyvin tiivis. Parin korttelin välille mahtuivat käytännössä kaikki kaupat ja ravintolat, eikä keskustan ulkopuolella ollut juurikaan mitään erikoista. Kadut olivat uudenvuodenaattona täysin tyhjät, eikä ravintoloissakaan ollut tungosta. Tässä vaiheessa aloimmekin epäillä kaupungin ilotulituksen hienoutta, sillä Brno tuntui olevan täysin autio.Iltakierroksemme jatkui kuitenkin hiljaisista kaduista huolimatta kohti Pietari-Paavalin katedraalia, sen pihalla olevaa valoteosta ja kirkolta näköalapaikalle. Näköalapaikalta kurkimme hetken kaupunkia ja päätimme jatkaa vielä kiertelyä kaupungin toisella laidalla sijaitsevan linnan ympäristössä.

Linnalta avautuivatkin kaupungin parhaimmat näkymät yli koko keskustan ja kauas kaupungin laitamille saakka. Pietari-Paavalin katedraali hohti kauniisti valaistuna pimeyden keskellä. Yllätykseksemme kaupunki oli yllättävän laajasti valaistu, mikä on melko harvinaista näinkin pienelle kaupungille. Aikamme linnan muureja kierreltyämme palasimme hotellillemme valmistautumaan illan rakettiantiin. Vihjeiden mukaan parhaimmat raketit näkyvät joko juurikin tuolta linnavuorelta kuin myös Pietari-Paavalin katedraalin juurelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti