sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tsekkien kiertomatka: vuosi vaihtui Brno:ssaUudenvuoden raketteja lähdimme katsomaan ilatuimaan noin yhdentoista aikaan. Meno kaupungissa oli muuttunut alkuillasta: kaduilla parveili ihmisiä ja Pietari-Paavalin katedraalin edusta oli täyttynyt iloisista uutta vuotta odottavista juhlijoista. Raketteja paikallisilla oli mukana jonkin verran, mutta niiden ampuminen oli selkeästi jätetty keskiyölle. Siispä käveleskelimme alueella etsien sopivia paikkoja, sillä tarkkaan emme tienneet, mistä raketteja ammuttaisiin.
Puolenyön aikaan väki näytti kokoontuvan kaiteen reunaan, joten etsimme alueelta viiden ihmisen verran tilaa. Sinänsä katselupaikkamme oli melko kehno valokuvauksen suhteen, sillä raketit olivat joko liian lähellä tai liian kaukana. Niinpä kerrankin päädyin kuvaamaan käsivaralta videon, jota voitte ihailla alta.
Ilotulitusten loputtua paikalle kokoontunut kansa valui hitaasti ja varmasti kohti seuraavia kokemuksia. Me hipsimme pikkuhiljaa takaisin hotellillemme ja menimme nukkumaan. Seuraavalle päivälle oli nimittäin tiedossa laajempi kaupunkikävely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti