perjantai 23. lokakuuta 2015

Innsbruckista Neuschwansteinin linnan kautta Müncheniin


Vuoristomaisemat vaihtuivat alaspäin tultaessa tasaisempaan asfalttitiehen ja sitä pitkin nopeaan McDonaldin salaattiateriaan. Paluumatkalla kohti Saksaa saimme edelleenkin nauttia Alppien mahtavista maisemista, sillä aamuiset pilvet olivat hälvenneet, ja Itävalta näytti meille koko kauneutensa.


Matka Innsbruckista Schwangauhun taittui pienten kylien läpi kiemuraisia teitä pitkin. Nopeusrajoitukset hidastivat matkaamme samoin kuin teillä liikkuvat rekat ja traktorit. Nämä hidasteen toisaalta myös antoivat meille mahdollisuuden ihastella maisemia. Moneen kertaan ylitimme myös vuoristojokia, joiden vesi oli kristallin kirkasta, ylhäältä katsottuna vihertävää. Joen rantaan emme tällä kertaa päässeet, mutta kuva onneksi saatiin auton ikkunasta.
Samaista kirkasta vettä näkyi myös Füssenissä, jossa pysähdyimme muiden turistien tavoin rakennetun vesiputouksen juurelle ihastelemaan veden sulavaa soljumista alas kapeaan solaan.
 Füssenistä matka taittui nopeasti Neuschwansteinin linnalle. Edellisellä reissullamme linna oli kokonaisuudessaan pressujen alla - tällä kertaa sen sijaan loppuunmyyty. Toinen haaveemme Marienbrücke lisäksi oli tänä vuonna saneerauksessa, joten ihan putkeen ei Neuschwansteinin reissu mennyt. Tyydyimme kuitenkin ihastelemaan linnaa ulkoapäin ja esittelemään serkulleni linnan sisätiloja postikorttimyymälässä. Sää meitä onneksi suosi auringon paistaessa edelleen.

Viimeiset kilometrit ennen Müncheniä sujuivat tasaisesti mataloituvia vuoristoja katsellen. Reitti Schwangausta Müncheniin kulki Baijerin romanttista alppitietä pitkin. Maisemat olivat kyllä nätit. Tällaista maisemaa voisi joskus katsella pitempäänkin. :)

Kokonaisuudessaan Baijerin ja Tirolin syksyreissu oli mukava ja mieleenpainuva. Ehkäpä ensi vuonna menemme alueelle uudelleen. Silloin voisi ajella autolla Liechtensteiniin asti ja käydä kurkkaamassa Vaduzia, jossa kuuluu olevan yksi nähtävyys. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti