torstai 22. lokakuuta 2015

Lyhyt visiitti Innsbruckissa, pitempi visiitti AlpeillaKaupunkikohteena Innsbruck vaikutti olevan sellainen päivän-parin kohde: enemmälle ajalle itse kaupungissa ei juurikaan ollut nähtävää. Sen vuoksi meidänkin visiittimme tässä Alppien sylissä olevassa kaupungissa oli melko lyhyt. Pääosin näimme kaupungista keskustan pääkadun ja sen jälkeen suuntasimmekin jo Innsbruckin toiseen matkailuvalttiin, Nordkettenbahnilla ylös pilvien yläpuolelle Alpeille.


Alhaalla sää näytti edelleen pilviselle, joten ostimme kaapelivaunuliput vain ensimmäiselle etapille. Vaunussa istuessamme olimmekin hetken tyytyväisiä valintaan, sillä muutaman kymmenen metrin jälkeen vaunun ympäristö muuttui harmaaksi. Pilvirajan yläpuolella maisemat sen sijaan avautuivat ja ymmärsimme, miksi myyjä oli suositellut ostamaan liput aivan ylimmälle tasanteelle asti.

Ensimmäisellä etapilla kävimme kiertämässä kapeaa polkua pitkin vuoren huipun ympäri ja nousimme lopuksi vuoren laelle. Sieltä katselimme ylös toiselle kaapelivaunuetapille ja päätimme ostaa uuden lipun korkeimmalle kohdalle. Se todellakin kannatti - syyn näette seuraavista kuvista!
Ylhäällä ollessamme aurinko paistoi täydeltä terältä ja parissa tunnissa pilviverho kaupungin yllä alkoi hälventyä. Maisemia olisi voinut ihastella vaikka ja kuinka pitkään. Ylhäällä olisi ollut myös mahtavia vaellusreittejä, joten tiedänpä jo valmiiksi, minne seuraavalla Innsbruckin matkalla suunnataan.

Näiden maisemien jälkeen lähdimme palaamaan takaisin Müncheniä kohti. Siitä matkasta lisää seuraavalla kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti