maanantai 19. lokakuuta 2015

Oktoberfestien avajaisissaSerkkuni osalta Münchenin reissun kohokohta oli hänen kauan odottamansa Oktoberfestit ja niiden avajaiset. Heräsimme aamusta ajoissa ehtiäksemme hyville paikoille katsomaan hevoskulkueita. Paikkoja kyllä oli tunti ennen avajaisten alkua, mutta parhaimpia paikkoja emme kuitenkaan saaneet. Juttelimmekin kulkuetta odotellessa siitä, kuinka hyvä tuuri meillä kävi edellisellä kerralla, kun pääsimme loistopaikoille kuvaamaan hevoskulkuetta. Tällä kertaa puolestaan ei auttanut kuin tyytyä löydettyihin paikkoihin ja kurotella kaulaa muiden ylitse - helpommin sanottu kuin tehty näin lyhyeltä ihmiseltä. ;)
Väkeä avajaispäivänä oli satojatuhansia. Theresienwiesellä väki tosin hävisi suurelle alueelle ja telttoihin, joten vasta korkealle tasanteelle kiivetessämme tajusimme todellisen väkimäärän. Suurena yllätyksenä pääsimme myös pyörähtämään parissa teltassa, sillä olimme vikkelimpien joukossa kiiruhtamassa ensimmäisen tammitynnyrin avaamisen näytöspaikalle. Kuvia tapahtuneesta emme väenpaljouden vuoksi saaneet, mutta tunnelmasta nautimme täysillä.Tunnelmaan sopien kävimme keskustassa syömässä Oktoberfest-tyylisen puolikkaan ankan perunaknödelillä ja punajuuri-hapankaalisalaatilla. Ruoka oli sen verran ravitseva, että yhdestä annoksesta riitti ruokaa kaikille kolmelle.


Päivällisen jälkeen palasimme hetkeksi hotellille odottamaan kaveriamme, jonka oli määrä saapua junalla Müncheniin illaksi. Hänen saavuttua menimme häntä vastaan juna-asemalle, josta jatkoimme takaisin Theresienwieselle. Väki oli iltaa kohden vähentynyt. Telttoihin emme edelleenkään saaneet istumapaikkoja, mutta ulkopuutarhassa istumapaikkoja riitti. Sää oli muuttunut päivän auringonpaisteesta illan vesisateeksi, mutta se ei meitä haitannut.

Riittävän kauan festivaalialueella viihdyttyämme palasimme hotelliin pakkaamaan tavarat takaisin laukkuihin. Seuraavalle päivälle oli nimittäin tiedossa automatkailua Itävallassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti