sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Kodinkoneet

Eilen kävimme tilaamassa remonttipaikalle keittiön kodinkoneet. Halusimme ehdottomasti induktiolieden, erillisuunin sekä integroidut jääkaappipakastimen, mikroaaltouunin ja astianpesukoneen. Useista eri liikkeistä saatujen tarjousten perusteella valitsimme Bosch-kodinkonepaketin, jonka lopullinen hinta oli reilut 3700 euroa. Kallein saamamme tarjous samoista koneista oli 4200 euroa. Melko suuri hintahaarukka siis kodinkoneidenkin osalta.


Erillisuuniksi valitsimme HBA341420S -uunin. Uunin ominaisuuksissa ei ole mitään kovin erikoista. Emme koe tarvitsevamme erikoistoimintoja, koska suurin osa meidän ruoistamme valmistetaan keittotasolla. Siksipä perusominaisuuksilla varustettu uuni riittää aivan mainiosti meidän käyttöömme. Ulkonäön osalta uuni osuu juuri kohdilleen, koska halusimme valkoiset kodinkoneet. Rosteri oli toisena vaihtoehtona kyllä hyvä, mutta valkoinen sopii paremmin keittiöömme.


Liesitasoksi puolestaan valitsimme PIB685N24E-mallisen induktiotason. Tasossa olikin sitten ominaisuuksia vaikka muille jakaa; lapsilukko, turvakatkaisu, hälytys, ajastin, Boost-toiminto, yksi laajennettu keittoalue, 17 tehoaluetta, jälkilämmön osoitin ja taukopainike, joka katkaisee keittämisen 35 sekunniksi. Ominaisuuksien määrä edellyttääkin jo ohjekirjan lukemista, jotta kaikki hienot ominaisuudet saadaan käyttöön.


Astianpesukoneen osalta ehdoton ominaisuus oli pesukoneen kolmetasoisuus. Halusimme ruokailuvälineille oman tason, emmekä perinteistä koria. Koemme tason huomattavasti kätevämmäksi, koska siihen saa jokaisen ruokailuvälineen vaakatasoon, jolloin ne puhdistuvat paremmin. Malliksi valitsimme siis SMV59T00SK:n, jossa on muun muassa viisi erilaista pesuohjelmaa, musta kontrollipaneeli, äänitaso 44 dB sekä jäljellä olevan pesuajan näyttötaulu.


Jääkaappipakastimen osalta puolestaan halusimme nauttia No Frost -ominaisuudesta. Lisäksi mielestämme oli tärkeää saada jääkaappipakastin, jonka jako on noin puolet ja puolet. Valitsemassamme KIN32A50-mallissa kokonaistilavuus on 233 litraa, josta jääkaappia on 147 litraa. Muutoin mallin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa hälytysvalot ja -äänet, NoFrost, elektroninen lämpötilanohjain ja pikapakastus. Uskomme jääkaappipakastimen hoitavan ruoansäilytystehtävänsä hyvin.Aktiivihiilisuodattimeksi taas valitsimme DHI625HSD-mallisen ulosvedettävän liesikuvun. Pääsyy laitteen valitsemiseen on sen pieni koko ja huomaamaton sijoitus kaapin sisälle. Mielestämme tämä kone vastaa täysin tarpeitamme, vaikka siinä ei olekaan ASC-toimintoa, joka tunnistaisi, milloin liedeltä tulee höyryä.

Mikroaaltouuniksi valitsimme integroidun 50 cm leveän mikron, jonka syvyys on 30 cm. Valitettavasti tästä laitteesta ei löytynyt kuvaa, koska malli oli juuri tullut myyntiin. Väriltään mikro on kuitenkin valkoinen, joten keittiön yleisilme säilyy tasaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti