perjantai 2. huhtikuuta 2010

Suihkuseinät paikoillaan


Tänään olemme olleet erittäin tehokkaita. Aloitimme päivällä suihkuseinän asentamisen ja siinähän hurahti nopeasti 4,5 tuntia. Periaatteessa asentaminen oli helppoa, mutta ensinnäkin kahden alumiiniprofiilin istuttaminen toisiinsa vaati paljon säätämistä, liukasteena toiminutta saippuaa ja voimaa. Tätä työvaihetta kuvaa parhaiten sana ähertäminen. Äherryksen jälkeen asennus onnistui helposti, vaikka monet työvaiheet veivät aikaa. Lopputulos on kuitenkin erittäin hyvä ja toimiva. Seuraavat kuvat esittelevät suihkuseinien asennusprosessia.


Alumiiniprofiililistan laitto suoraan onnistui Bosch:n laservaa'alla. Loistava laite, suosittelemme lämpimästi!


Seuraavaksi merkittiin ruuvien paikat ja teipattiin porattavien kohtien ympärys, jotta kaakelin lasite ei päässyt rakoilemaan. Poranteränä käytimme timanttiterää.


Samat työvaiheet toistettiin myös toisen alumiiniprofiilin kanssa.


Sen jälkeen asensimme ensimmäisen lasin paikoilleen ja kiinnitimme saranat. Saranaan kiinnitimme toisen lasin. Tässä vaiheessa säädimme ovea lattian kallistusten mukaan mahdollisimman suoraan.


Sama työvaihe toistettiin myös toisen lasioven kanssa.

Lopuksi säädimme vielä lasiovet kohtaamaan toisensa. Lopputulos ei tarvitse sanoja kertomaan itsestään. Kylpyhuoneestamme puuttuu tämän jälkeen enää pesutornin kaappi, pyyhetangot, pyyhekoukut ja WC-paperiteline.

Suihkuseinien asennuksen jälkeen Anton hioi keittiökaappien yläpuolelle jääneen seinän. Minun työkseni jäi olohuoneen pitkän seinän pohjamaalaaminen. Jatkan pohjamaalaamista huomenna, koska ensimmäinen kerros ei ole peittävä. Lisäksi asensimme olohuoneen kattoon kolme ensimmäistä kaapelia spotteja varten. Spottien pitäisi saapua ensi viikolla, joten sähkömieskin voi tulla meille töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti