perjantai 1. kesäkuuta 2012

Global InterRail: Conwy





Palattuamme Dublinista Holyheadiin suuntasimme sattuman kautta turisti-infoon. Meillä oli ollut ajatuksissa käydä katsomassa brittiläistä linnaa, mutta emme kuitenkaan tienneet, mikä maan lukuisista linnoista olisi helpoimmin saavutettavissa. Infosta saimmekin hyvin tietoa eri vaihtoehdoista ja lopulta päädyimme Conwyn linnaan, koska sieltä oli suora junayhteys seuraavaan kohteeseemme Lontooseen.




Conwyn asema

Siispä junalla Holyheadista Conwyn asemalle. Hassuinta paikallisjunassa oli se, että meidän piti kertoa konduktöörille, millä pysäkillä halusimme jäädä pois, koska muutoin juna ei olisi pysähtynyt Conwyyn ollenkaan. Pääsimme siis matkaamaan paikallisjunalla, jonka ideana on kuljettaa matkustajat halutuille pysäkeille tekemättä turhia pysähdyksiä. Vähän pisti jännittämään, muistaako konduktööri käskeä kuskia pysähtymään Conwyyn, mutta hyvin meni ja juna pysähtyi oikealla asemalla.










Conwy oli mielenkiintoinen Snowdonia vuorijonon kyljessä sijaitseva vierailukohde, sillä edelleenkin keskiaikaista kaupunkia ympäröi korkea muuri, jonka uloimmassa kulmassa kohosi tyylikäs keskiaikainen linna. Linna on rakennettu vuosien 1283-1289 aikana, jolloin kuningas Edvard I halusi lujittaa omaa valta-asemaansa. Nykyisin linna on yksi parhaiten säilyneistä Iso-Britannian linnoista, sillä edelleenkin sen kaikki kolme kerrosta ovat vierailijoille avoinna. Lisäksi linnan vartiotorneihin pääsee kiipeämään ja sen vallihaudan ylittävää siltaa pitkin kävelemään. Toki sillan ylityksestä pitää maksaa edelleen keskiaikaisille linnoille tyypillisesti siltamaksu.





Linnan lisäksi kaupungin maamerkkejä ovat kaksi suurta siltaa ja veneilijöille suunnattu ankkuroitumisalue. Muurin "läpi" pääsee myös kulkemaan yksikaistaista autotietä pitkin: aiemminhan hevosvankkureilla kuljettaessa ei leveämpää kulkuväylää ole tarvittukaan. Muilta osin kaupungin keskusta on rakentunut mäenrinteille linnan juurelle. Laajoja nummialueita puolestaan oli hyödynnetty lukuisina golf-kenttinä. Mikäli aikaa olisi ollut enemmän, olisimme mielellämme käyneet lyömässä pari palloa rangella.





Junayhteyksien osalta Conwy on myös helposti saavutettavissa kaikista suunnista, kunhan itse muistaa vain sanoa konduktöörille, millä asemalla haluaa jäädä pois. Paluukyyti sen sijaan lähtee Conwyn naapurikylästä, parin mailin päässä sijaitsevasta Llandudno Junction -asemalta. Sieltä pääsee mm. suoralla junayhteydellä Lontooseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti