keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kahlenberg



Wienistä käsin kävimme päiväretkellä Kahlebergillä. Hyvällä säällä sieltä näkee koko Wienin kaupungin ja vieläpä sen ohikin. Tällä kertaa säät suosivat meitä ja olihan sitä kiva olla jälleen korkeuksissa. Vuosien varrella kaikki korkeat paikat, vuoret, mäet ja kukkulat ovat alkaneet kiinnostaa minua entistä enemmän. Rakastan yli kaiken korkealle kiipeämistä, vaikka kärsinkin pahasta korkeanpaikan kammosta. Ehkä korkeat paikat tarjoavatkin minulle mahdollisuuden voittaa pelkoni tai ainakin käydä "uskalluksen äärirajoilla". Alaspäin ei kuitenkaan koskaan passaa katsoa kuin kameran linssin läpi. Muuten varmaan pyörtyisin ja pyörisin alas.







Kahlenbergillä korkeuksien lisäksi ihastelimme viinitarhoja. Wien on maailman ainoa pääkaupunki, jossa on aktiivista viininviljelyä. Sen vuoksi Kahlenbergillä oli myös lukuisia heurigeneja eli idyllisiä ja pieniä viinitilojen omia viininmaistelupaikkoja. Paikat useimmiten myyvät vain omia viinejään, joten jokainen heurigen on sen vuoksi ainutlaatuinen.



2 kommenttia:

  1. toi keltanen talo sulatti mun sydämen :)) kauniita kuvia, jälleen :p

    VastaaPoista
  2. Kahlenberg sulatti mun sydämen. Aivan fantastinen paikka! Vielä, kun olisi ollut kesä, niin olisi tarennut istua terasseilla. :D

    VastaaPoista