tiistai 13. marraskuuta 2012

Global InterRail: BoråsViimeistä viedään, vihdoinkin! Göteborgista matkasimme autolla kolmeksi päiväksi Boråsiin ennen kuin lensimme Kööpenhaminan ja Helsingin kautta takaisin kotiin. Boråsissa aika kului rattoisasti Antonin sukulaisilla vieraillessa ja veljesten lapsuudenmaisemia katsellessa. Kävimmepä myös katsomassa Boråsin uudella jalkapalloareenalla yhden futispelin. Se oli hienoa se!

Päällimmäisenä Boråsista jäivät mieleen kaupungin keskustassa olleet lukuisat pronssipatsaat sekä reilut kymmenenmetrinen Pinokkio-patsas. Patsaalla olikin mielenkiintoinen tarina, sillä Pinokkiohan ei millään muotoa kuulu Ruotsiin (muut patsaat siis olivat vähintään ruotsalaisen taiteilijan tekemiä). Sen sijaan huhupuheiden mukaan joku rikas herrasmies oli osallistunut patsaan rahoitukseen sen verran auliisti, että oli saanut patsaan ikkunansa alle. Paikalliset puolestaan suhtautuvat patsaaseen joko ihailevasti tai halveksien - onhan se Pinokkio aiheena ehkä vähän vähemmän ruotsalainen. ;)

Toinen mieleenpainuva vierailukohteemme oli suomalaisten aikoinaan suosima Björkehovstugan eli Björkehovis-seuran kisamökki. Mukavana yllätyksenä se oli edelleen samanlaisessa asussaan kuin veljesten nuoruusaikoina.

Viimeisenä Borås-iltana kävimme myös katsomassa vesisateessa kauppakatua ja kesätorstaisin järjestettävää toritapahtumaa esiintyjineen ja juontajineen. Sen jälkeen pakkasimmekin rinkat täyteen, paketoimme potkulaudat lentolaatikkoon ja suuntasimme parin kentän kautta kotiin. Reissu oli kokonaisuudessaan antoisa ja uskomattoman monipuolinen. En antaisi yhtään iltaa, aamua, päivää enkä junassa otettuja nokosia pois. Voisimme myös lähtä reissulle uudestaan, sillä reilaaminen vain avartaa sydäntä ja mieltä, vaikka reissu viekin helposti kaikki kesälomaviikot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti