torstai 4. heinäkuuta 2013

Sisustushaaste


Harmaa ja muut iloiset värit -blogin ihanainen Minna haastoi minut vastaamaan muutamiin sisustushaasteen kysymyksiin. Tartuin tilaisuuteen viikon jälkijunassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Tämänkertaisen haasteen sisältönä oli kaksitoista sisustukseen liittyvää kysymystä. Lisäksi haasteen saavat kopioida minulta kaikki, jotka siihen haluavat vastata.Kerro pari asiaa itsestäsi ja tämänpäiväisistä kuulumisistasi.

Tänään on paistanut Aurinko aamusta lähtien ja olemme vihdoin päässeet koirien kanssa kunnon lenkille heti aamusta. Iltapäivästä lähdemme myös käymään Haaparannassa hakemassa Lumpparille lisää bichon frise -raksuja sekä käymme samalla viemässä tavaraa mökille. Huomasin juuri myös, että Antonillahan alkaa huomenna kuukauden kesäloma, jes!Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu?

Ensimmäinen ihan itse ostamani huonekalu oli ensimmäiseen ihkaomaan kotiini ostamani sohva. Säästin 2,5-istuttavaa sohvaa varten opintotuista kuukausia ja saatuani rahasumman kasaan ja -20%-alelapun postissa pääsin vihdoin ostamaan ensimmäisen valkoisen huonekaluni. Vuosien ajan sohva palveli minua erittäin hyvin, ja nyt se jatkaa elämäänsä isovanhempieni sohvana. 

Millaisesta kodista haaveilit, kun muutit ensimmäiseen omaan kotiin?

Muutettuani ensimmäistä kertaa kerrostaloon haaveilin mukavista naapureista ja hauskoista hetkistä kodin seinien sisäpuolella. Molemmat toiveeni täyttyivät, minkä vuoksi asunnosta muuttaminen oli minulle melko rankkaa. Edelleenkin vanhoja kuvia katsellessa muistan, millaisia hassuja hetkiä ensimmäisessä kodissani koettiin.

Sisustuksen osalta halusin käyttää väreinä punaista, mustaa ja valkoista. Lisäksi halusin itse tehdä asuntooni sisustustavaroita ja huonekaluja, joista edelleenkin käytössä on parvekkeelle tekemäni "divaanisohva". Ilman yliopistossa ollutta inspiroivaa teknisen työn opettajaa en olisi kuuna päivänä oppinut saati innostunut rakentamaan huonekaluja.

Millainen ensimmäinen kotisi todellisuudessa oli?

Ensimmäinen oma kotini oli 52-neliöinen kaksio noin kilometrin päässä ydinkeskustasta. Lattiamateriaalina oli tammiparketti, seinissä valkoinen tapetti sekä parvekkeella ruskea lattia ja lasitus. Kylpyhuone puolestaan oli meidän nykyistä kylpyhuonettamme huomattavasti suurempi - ja vielä suurempi se olisi ollut, mikäli sieltä olisi kannettu amme kaatopaikalle. En siis edelleenkään voi sietää ammeita. ;)

Kokonaisuudessaan tykkäsin kuitenkin enismmäisestä kodistani, jossa puunväri oli hallitseva ja sitä korostettiin kermanvalkoisella, mustalla ja punaisella. Parasta asumisessa oli se, että jouduin säästämään jokaista huonekalua varten niistä kuuluisan suurista opintotuista. Siispä jokaisen uuden huonekalun saaminen oli saavutus.

Ensimmäisessä asunnossani teimme myös remonttia Antonin kanssa, joten sen vuoksikin asunnosta tuli minulle hyvin rakas. Muistan edelleen hyvin, millaisella jännityksellä ensimmäisiä tapettisuiruja laitettiin paikoilleen, koska emmehän me olleet kumpikaan koskaan tapetoineet. Onneksi oli kuitenkin YouTube ja video-ohjeet. :DMitä ruokaa nykyinen keittiösi muistuttaa?

Keittiömme on kuin hyvin kypsynyt sveitsiläinen juusto: pinnoiltaan tyylikäs ja sisältä luksusta. Nykyisen keittiömme se kaikista eniten luksusta muistuttava asia on laatikkoon upotettu silityslauta, jonka vuoksi meidän ei tarvitse säilyttää tilaa vievää jalalla seisovaa silityslautaa kaapeissa. 

Mikä on nykyisessä kodissasi parasta?

Parasta kodissamme on se, että se on tehty itse alusta loppuun missään kohtaa säästämättä. Neljä vuotta sitten remonttia suunnitellessamme saimme kummisedältäni ohjeen: "Jos remontoitte, tehkää kaikki viimeisen päälle, älkää säästäkö jos haluatte jotain kalliimpaa, laittakaa kaikki itsenne näköiseksi ja niin voitte nauttia käsienne jäljistä monta, monta vuotta." Tätä neuvoa noudatimmekin, emmekä ole katuneet yhtään kulunutta euroa tai käytettyä euroa. Siispä kodissamme parasta on se, että saavutimme kahdessa vuodessa täydellisen, edelleenkin itsessämme ja muissa ihastusta herättävän lopputuloksen.

Entä pahinta?

Epäonnistunutta kohtaa asunnossamme ei oikeastaan ole: jopa naapurimme ovat ihan supermahtavia ja kiitos siitä heille! Ehkäpä ainoa asia, joka meitä hiukkasen harmittaa on makuuhuoneen kattolampun paikka, koska se on keskellä huonetta, mutta ei keskellä sänkyä. Tosin emme edes halua makuuhuoneeseen kattolamppua, joten asia ei nyt ole niin järisyttävä.

Mikä on nykyisen kotisi värimaailma?

Nykyisen kotimme värimaailma on hyvin yksinkertainen: puhtaan valkoista, olohuoneessa pari pinkkiä tyynyä sekä kahta eri harmaansävyä eteisen ja työhuoneen seinissä ja parvekkeen lattiassa. Huonekalujen osalta suosimme kiiltävän valkoista ja liukuovissa leveitä alumiinikehyksiä. Säväyttävinä yksityiskohtina kylppärimme katto on musta ja vaatekaappien rungot mustanruskeat. Värimaailma miellyttää meitä edelleen ja mielestämme emme kaipaa lainkaan lisää värisävyjä.
Jos saisit ihan millaisen sängyn tahansa, millainen se olisi?

Haluaisin sellaisen sängyn, jonka sängynpääty olisi meidän nykyistä sänkyämme matalampi. Muutoin meidän nykyinen sänkymme on toiveideni mukainen. Sängynpeitoksi puolestaan haluaisin sellaisen peitteen, joka ei menisi missään tilanteessa ruttuun. Vinkkejä sängynpeitosta otetaan mielellään vastaan!

Mikä on onnistunein tuunaamasi asia?

Asunnossamme on hyvin vähän tuunattuja juttuja, mutta ehkäpä onnistunein tuunauksistani on valojen upottaminen sängynpäätyyn. Valoista on ollut paljon iloa ja ne tekevät tavallisesta sängystä hieman erityisemmän.

Mikä olisi mielestäsi ihanin maisema, joka ikkunoistasi voisi avautua?

Makuuhuoneen ikkunasta haluaisin avautuvan maiseman joko hiekkaiselle, typötyhjälle rannalle tai ikivihreään lehtimetsään, johon Auringon valo siivilöytyisi kauniisti. Toinen haaveeni olisi asua suurkaupungin ylimmissä kerroksissa, jolloin ikkunoista voisi katsella pilvenpiirtäjien kattoja. Pääasia, että ikkunat ovat suuret ja etelä-länsi-suuntaiset, jotta Aurinko paistaa sisälle mahdollisimman paljon.


Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia?

En ole kateellinen ihminen, joten ihailen toisten asuntoja ja sisustuskuvia sekä olen onnellinen siitä, että asuntojen omistajat ovat saaneet tehtyä tai vuokrattua itsensä näköisen asunnon. Jokainen meistä voi ennemmin tai myöhemmin täyttää omat toiveensa ja hankkia itselleen sen, mitä ihailee - kateus sen sijaan vain tuhoaa ihmistä sisältäpäin ja myrkyttää ympäristön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti