perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ulkogrilli mökille, osa 1Vuosien haaveilujen tuloksena olemme purkaneet mökillämme vanhan ulkogrillin! Se oli jo oma saavutus sekin, mutta suurempi saavutus oli tehdä koivujen juurten väliin grillialustaa varten noin 15 senttimetriä syvä kuoppa. Parin tunnin kaivamisen ja kirveellä juurien katkomisen jälkeen saimme kuitenkin kuopan riittävän syväksi, jotta pääsimme sovittelemaan eristystöihin käytettävää styroksia paikoilleen. Styroksin asetuttua paikoilleen teimme yksinkertaisen valuumuotin puusta ja sijoitimme harjaterästä muotin keskelle tukemaan valettavaa betonilaattaa.

Pohjatöiden jälkeen pääsimme vihdoin asiaan: betonisekoitin Dewaltiin kiinni ja kone päälle. Jokaista sankollista piti sekoittaa 10 minuuttia ja antaa sen vetäytyä toiset 10 minuuttia. Sekoitusten jälkeen betoni liipattiin kehikon sisälle ja jätettiin muovin alle kuivumaan. Alustan pitäisi olla kuiva viimeistään ensi viikon alussa, minkä jälkeen grilliä pääsee rakentamaan.

Takaisin kaupunkiin palattuamme suuntaamme rautakauppaan tulikiviostoksille. Samalla vähän vilkuilemme valmiina myytäviä grillejä, josko saisimme niistä joitain ideoita. Pieni ajatuksenjyvä meillä on jo siitä, millaiseksi grilli rakennetaan, mutta kuten yleistä suunnitelmat elävät vielä moneen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti