tiistai 17. joulukuuta 2013

Christmas in London, part 2


Winter Wonderlandista kotiuduttuamme ja seuraavan yön erittäin hyvin nukkuneina treffasimme kaverimme klassisesti Piccadilly Circuksella. Sieltä jatkoimme porukalla kohti Covent Gardenin markkinoita, mistä olisi voinut ostaa jopa kuivakukilla koristeltuja saippuoita ja uniikkeja solmioita. Tunnelma markkinoilla muistutti joulutorin sijaan enemmänkin kiinalaisia markkinoita, koska väentungosta ja tavarantyrkyttäjää oli joka nurkassa. Kuljimme siis kiireen vilkkaa alueen läpi ja huokasimme toisessa päässä. ;)
Covent Gardenista matkamme jatkui tutulle Trafalgarin aukiolle, jonne oli edellisenä päivänä pystytetty norjalaisten lahjoittama, Oslosta Lontooseen saakka kuljetettu kuusimetrinen joulukuusi. Kuusi lahjoitetaan hyvänä eleenä ja kiitoksena Britannian hyvistä teoista sekä heidän Norjalle tarjoamastaan tuesta toisen maailmansodan aikana. Tähän mennessä kuusi on pystytetty jo 67 vuoden ajan. Toiselle puolelle Trafalgarin aukiota oli puolestaan pystytetty tuoreimman prinssin syntymän johdosta sininen kukko. Edellisellä reissullamme kukon tilalla oli vaaleanpunainen keinuhevonen.

Trafalgarin aukiolta poikkesimme myös sivistämään itseämme British National Galleryyn, jossa oli muun muassa Vincent van Gogh:n kuuluisa Sunflowers-maalaus. Maalaus oli moniin muihin kuuluisiin maalauksiin verrattuna yllättävän iso ja väreiltään ihanan keväinen. Seuraavana taiteellisena tavoitteenamme olisi nähdä Van Goghin Öinen katukahvila-teos Kröller-Müllerin museossa Alankomaissa.Museossa sivistyneinä jatkoimme matkaamme lähistöllä sijainneeseen kanadalaiseen pubiin, jossa ruokalistaa silmäillessäni päätin kokeilla jotain perienglantilaista: Ale-kastikkeella tarjoiltavaa lihapataa piirakan sisällä. Käytännössä annos edusti noin viittä lihapasteijaa sekä puolikypsiä herneitä ja porkkanoita. Kokemus kiva, mutta en uusi sitä ihan heti - liikaa rasvaa.Rasvassa kyllästettyinä olikin jälleen hyvä jatkaa seuraavaan kohteeseen eli päivän turistikierroksen päättävään Borough Market -ruokamarkkinoille. Tarjolla oli kaikenlaista herkkua jäniksistä fasaaneihin ja juustoista rapuihin. Meidän mielenkiintomme keskittyi pääosin selkärangattomiin eli ravut ja simpukat tulivat hyvinkin tutuiksi. Markkinakiertelyiden jälkeen matkan viimeinen etappi oli siirtymä markkinoilta Lontoon yhteen vanhimpaan majataloon, George Inn:iin. Siellä saimme nauttia joulutunnelmasta ja aitojen brittien seurasta. Hassuna huomiona huomasimme aitojen brittien todellisuudessa käyttävän niitä elokuvista tuttuja villapaitoja, joissa on poron, joulukuusen tai joulupukin kuva. Meinasinpa tuoda sellaisen unelman myös pikkusysterilleni joululahjaksi, mutta parinkymmenen punnan hinta sai minut jättämään ihanuuden kauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti