keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Christmas in London, part 2


Jouluista tunnelmaa hakiessamme suuntasimme sunnuntai-iltana metrolla Stratfordiin Euroopan suurimpaan kauppakeskukseen, josta löysimme lähes kaikki etsimämme joululahjat. Nyt loman jälkeen kaiken muun joulukiireen keskellä onkin ollut kiva huomata, että lahjat ovat jo pääosin tulleet hankittua.Stratfordista löysimme myös etsimiämme joulumarkkinoita, joilla myytiin briteille tyypillisesti vihreänuttuisia joulutonttuja sekä valkoisella tekolumella koristeltuja pajukoristeita. Tuollaisen tontun olisi mieluusti tuonut kotiinkin, jos se vain olisi mahtunut matkalaukkuun. ;)Shoppailuiden jälkeen palasimme Piccadilly Circuksen tuntumaan kiertääksemme alueen joulukatuja. Valoja oli Pariisiin verrattuna huomattavasti hillitymmin, mutta yllätykseksemme löysimme erään kirkon pihalta täydessä kukassa olevat ruusupensaat. Pensaat tuottivatkin ehkä koko reissun suurimman wow-henkäyksen, koska joulukuussa emme ole muista kohteista löytäneet talvipakkasen kestäviä ruusuja.
Jouluvalojen ihastelun jälkeen jatkoimme kävellen matkaamme London Eyen luokse, sillä halusimme nähdä joulumarkkinoiden valot sekä valaistun luistinradan. Alueella oli ihanan violetti tunnelma ja iloiset naurut kaikuivat koko luistinradan ympärillä. Eniten meitä huvittivat paikalliset, jotka olivat pukeutuneet virallisten vaatteiden sijaan poroiksi. Teema oli hyvin yleinen, sillä viikonlopun aikana näimme yhden jos toisenkin poron, tontun, joulupukin ja joulumuorin. Lienee ollut ihan perinne tai sitten tämänvuotinen muotivillitys. ;)
Kotimatkalla hotellille otimme vielä yhden virallisen turistikuvan pitkällä ajastuksella. Seuraavalla reissulla taidamme pakata laukkuun myös jalustan, sillä nyt olemme innostuneet näistä pitkän ajastuksen taideteoksista. Tuorein objektiivihankintamme nimittäin osoittautui erinomaiseksi yökuvien taltijoijaksi, kunhan kameralle on vain tuki tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti