torstai 22. lokakuuta 2009

Katon koolaus


Toissapäivänä vuorossa oli raskain työvaihe, katon koolaus. Iskä ja Anton aloittivat työskentelyn aamulla yhdeksältä ja lopettivat puoli kuudelta. Lopputuloksena on 35 cm välein aseteltuja koolinkeja. Kymmenen koolausrimaa on kiinnitetty yhteensä 110 ruuvilla kattoon. Tämähän tarkoittaa 110 kasimillistä reikää.
Viime kerrasta poiketen tällä kertaa ei osuttu sähköjohtoon, mutta tukirauta tuli tutuksi. Neljänneksi viimeisintä rimaa kiinnittäessä poran terä jäi yhtäkkiä kiinni kattoon, eikä se irronnut millään. Niinpä se piti piikata irti katosta. Onneksemme puukkoporassa oli mukana useita erilaisia piikkausteriä, joilla Anton teki kattoon 5 cm läpimitaltaan olevan reiän. Parin kymmenen minuutin piikkaamisen jälkeen terä irtosi katosta. Mikäli piikkauskolosta olisi pitänyt piikata isommaksi, olisi kolo tarvinnut jo kantavuuslaskelmat ja rakennuslupa-anomuksen.


Eilen nautiskelimme suurimman osan päivästä lomailusta. Nensku oli meillä yötä ja sehän tarkoitti leffojen katsomista, herkkujen napostelua, nauramista ja lentäviä lauseita. Kävimme myös uimassa. Altaan reunalta hyppiminen oli tosi hauskaa.
Uimisen jälkeen kävimme vielä remonttipaikalla siivoamassa edellispäivän koolauspölyt, jotka olivat jo laskeutuneet lattialle. Samalla maalasimme ensimmäisen kerroksen värillistä maalia seinään. Lopputulos on juuri sellainen kuin pitikin. Värisävykin onnistui täydellisesti. Tänään maalaamme viimeisen kerroksen ja toivottavasti maalipinta on sen jälkeen tasainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti