tiistai 20. lokakuuta 2009

Pohjatöitä


Tänään saimme nauttia jälleen pohjatöiden iloista. Olemme purkaneet makuuhuoneen vanhan laminaatin, siivonneet huoneen ja järjestellyt loput tavarat hajasijoitetusti eri puolille olohuonetta. Kuljetimme lisäksi kaikki vanhan kaapin purkujätteet jätelavalle. Nyt huone on liki tyhjä villapaalia ja paria laatikkoa lukuunottamatta.


Antonin päästäessä luovuutensa valloilleen "parketti-juoma-alustojen" parissa minä aloitin eteisen päätyseinän käsittelyn. Pienemmän makkarin oviaukon umpeenteippaamisen jälkeen hioin seinän tasaiseksi epäkeskohiomakoneella ja hiekkapaperilla. Suojan vaihdettuani pääsin myös maalaamaan seinän pohjamaalilla. Ostimme rautakaupassa käydessämme myös seinään tulevan lopullisen maalin. Väri on yllätys teille kaikille. Loppuviikosta esittelen valmiin seinäpinnan värin.



Huomenna aloitamme makuuhuoneen katon koolaamisen. Sitä varten kävimme tänään ostamassa 34 mm x 50 mm kokoisia koolausrimoja. Rimojen hankinta olikin yllättävän hankalaa, koska kaikissa rautakaupoissa ei ollut tarjolla juuri mainitun kokoista rimaa. Lopulta löysimme K-Raudan ulkovaraston "kakkoskerroksesta" sopivaa rimaa. Todennäköisesti asiakkaat yleensä kokoavat haluamansa rimat pinoksi ja kantavat ne alas. Me taas löysimme uuden toimintatavan: Anton valitsi riman ja laski sen kaiteen yli alas, josta minä otin sen vastaan ja siirsin pinoon auton viereen. Näppärää, eikös?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti