sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Shoppailua ja remontointia


Parkettivaihtoehdot

Eilen kävimme katsomassa parketteja viidessä eri liikkeessä. Lopulta löysimme etsimämme parketin, jonka väri ja laatu vastasivat tarpeitamme. Valitsimme parketiksemme wenge tammen, joka on mustanruskeaa. Väri on rohkea ja se edellyttää uusien olohuoneen huonekalujen hankkimista. Muita vaihtoehtoja olivat pähkinä, merbau ja harmaatammi.


Shoppailureissun jälkeen kävimme mummolassa kahvilla ja tulimme sen jälkeen jatkamaan remonttia. Pienen makkarin kattoon laitoimme jo perjantaina toiseksi viimeisen lautarivin, joten eilen oli vuorossa viimeinen rivi. Paneeli piti laittaa paikoilleen sovittaen. Paikoin se oli 40 mm leveää ja paikoitellen vain 33-millistä. Tunnin ähräämisen jälkeen viimeinenkin rivi oli valmis ja pääsimme sovittelemaan kattolistoja paikoilleen. Meillä oli hyvä tuuri, sillä valitsemamme nelikulmainen kattolista peitti juuri ja juuri kattopaneeleiden ja seinän välisen raon. Lopputulos oli siis hyvä, vaikka paikoitellen saimmekin naulojen lisäksi liimata listan kiinni kattoon.

Valmis katto

Parvekkeen asukkimme ovat jo isoja. Odottelemmekin innolla heidän poistumista pesästä, jotta pääsemme siivoamaan asukkien sotkut. Sotkua tosiaan riittää. Hengitysmaski ja rikkalapio ovat avain ongelmaan. Irtoroskat siivottuamme puhdistamme parvekkeen pesuaineella ja laitamme tuuletustelineelle linnunkuvan pelottamaan puluja. Jospa nämä pelotekeinot toimisivat. Parvekelasit laitamme todennäköisesti vasta ensi kesänä kaiken muun ollessa jo valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti