maanantai 12. lokakuuta 2009

Lattian uusi uskoParketin asennustyöt alkoivat pohjatöillä, jolloin sijoitimme muovimattoa vanhan kaapiston paikalle, koska aiemmat omistajat eivät olleet laittaneet muovimattoa kaappien alle. Me halusimme sijoittaa kaapiston tulevan parketin päälle, joten muovimatolla korotimme kaapiston alla olevan pinnan samalle tasolle muun huoneen lattiapinnan kanssa. Korotus vaati kaksi kerrosta muovimattoa. Oikeaoppisesti asensimme myös askelvaimennusmaton parketin alle. Tässä työvaiheessa Anton konttasi pitkin lattiaa saadakseen maton teipattua paikoilleen. Tukimme myös ohuen kerroksen villaa ulkoseinän ja lattian väliseen saumaan, koska huomasimme sen vetävän.

Parketin asentaminen olikin sitten yllättävän monimutkainen prosessi. Rivin aloittava lauta ei saa olla alle 40 cm, aloituslautojen eron pitää olla vähintään 50 cm ja parkettisaumojen välinen etäisyys pitää olla vähintään 45 cm. Elämisvaraa pitää jättää lisäksi joka suuntaan vähintään 7 mm. Näillä tiedoilla Anton ja iskä aloitti parketin latomisen. Minun tehtäväni oli valita seuraava lauta, siivota ja huolehtia työkaluista. Iskän lähdettyä hakemaan äitiä lentokentältä ja Nenniä linja-autoasemalta Anton otti ohjat käsiin ja minä ylenin aputytöksi. Ah tätä urakehitystä. :D

Valmis lattia pimeässä huoneessa

Pulu-lapsetkin lähtivät pesästä. Eivät toki ihan omin avuin, vaan Antonin hätistämänä. Hyvinhän nuo jo osasivat lentää. Toinen poikasista tuli takaisin illan pimetessä, mutta toista poikasta ei enää näkynyt. Nyt pääsemme siivoamaan pesäpaikan ja laittamaan linnunkuvan roikkumaan katosta. Jospa se pitäisi pulut pois talven ajan.

Viimeinen kuva puluista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti