keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Lomakohteena Riika

Remontoinnin ohessa kävimme nautiskelemassa keväästä Riiassa. Kaupunkina ja lomakohteena Riika oli todella mukava. Paikalliset ihmiset olivat ystävällisiä ja tunnelma kaupungilla rauhallinen. Kevät Riiassa oli hieman pidemmällä kuin meillä täällä Suomessa. Kadut olivat osittain sulia, mutta puistoista löytyi vielä lunta. Lumenluonti kaupungissa tehtiin käsin lapiolla, joten lumenluojia keskustan alueella riitti. Poliiseja keskustassa oli myös erittäin paljon, joten turvallisuus oli taattu.

Ruokailun osalta kaupunki tarjosi todella mahtavia vaihtoehtoja. Pääosin söimme lämpimän ruoan eurooppalaiseen tapaan illalla paikallisessa ravintolassa. Ruoka-annokset olivat erittäin hienoja. Söimme kolmen lihan annoksia, pastaa, japanilaista härkäwokkia, sushia ja useita erilaisia salaatteja. Jälkiruoka tarjoilu ravintoloissa oli myös erinomaista. Viimeisenä iltana innostuimme kokeilemaan japanilaisessa ravintolassa myös Chocolate Makia, joka vei kielen mennessään. Onneksi syöjiä oli kaksi, sillä annos oli erittäin täyttävä.

Nähtävyyksien osalta mielenkiintoisin oli Latvian miehitysmuseo. Baltian maat todellakin ovat olleet kahden ison valtion välissä ja milloin kenenkin hallinnoimana. Muita merkittäviä nähtävyyskohteita Riiassa olivat ehdottomasti Mustapäiden talo, Kolmen veljeksen talo, sillat, useat eri kirkot, Tuomiokirkkoaukio, Vapaudenmuistomerkki ja Elizabets ielan Jugend-talot. Kauppojen osalta kaupungissa oli useita ostoskeskuksia ja lukuisia pieniä liikkeitä.Oman näkökulmansa kaupungista antoi myös hotellihuoneemme sijainti Reval Hotel Latvijan 15. kerroksessa, josta oli näkymä koko kaupungin yli. Samaisen hotellin 26. kerroksessa sijaitseva Skyline-baari oli myös kokemuksen arvoinen paikka. Iltaisin kaupungin valoloisto oli erittäin kaunista katseltavaa.

Liikenneyhteyksien osalta olimme myös positiivisesti yllättyneitä. Latvian juna- ja bussiliikenne oli sujuva. Kävimmekin nautiskelemassa Jurmalan rantaviivasta sekä tutustuimme Keski-Latviassa sijaitsevaan Jelgavan kaupunkiin. Jurmalan osalta kokemus oli unohtumaton. Jää kimmelsi ja rantaviivaa jatkui silmän kantamattomiin. Sinne pitääkin palata kesällä, jolloin ranta on täynnä auringonpalvojia.Kokonaisuudessaan matka oli onnistunut. Pidennetyn viikonloppuloman kohteena Riika on hyvä valinta. Seuraavan viikonloppulomamme kohde on todennäköisesti Vilna, Warsova tai Praha. Länsi-Eurooppa on meille jo ennestään hyvinkin tuttu ja Etelä-Eurooppan kaupunkeihin suuntaamme kesällä Interail-reissullamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti