sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Roiloja, kaapeleita ja maalia


Kolmen viikon päästä asuntomme pitäisi olla keittiön, olohuoneen, eteisen ja kylpyhuoneen osalta lähes valmis, sillä kodinkoneet ja keittiökalusteet saapuvat viikolla 15. Sen vuoksi olemmekin ahkeroineet viikonlopun remonttipaikalla saaden paljon aikaan.
Eteisessä lojuneet antenni- ja nettikaapelit on mitoitettu sopivan mittaisiksi ja kiinnitetty kattoon asennusnauhalla. Työvaihe ei ollut kovinkaan työläs ja lopputulos on siisti. Kaapeleiden kytkentä suoritetaan eteisen seinien maalauksen yhteydessä seuraavien viikkojen aikana.

Olohuoneen ikkunaseinä on maalattu toisen kerran lopullisella maalilla. Kolmas kerros todennäköisesti on vielä tarpeen, mutta sen tiedämme tarkemmin huomenna.
Keittiön seinän osalta teimme suuren urakan roilotessamme uran astianpesukoneen johdolle. Tällä hetkellä johtoasennusputki on liimautumassa ja huomenna pääsemme pakkeloimaan tarvittavia kohtia umpeen.Kylpyhuoneen katon osalta olemme pohtineet lamppujen sijoittelua. Lisäksi huomasimme remonttifirman koolanneen katon väärinpäin, vaikka sovimme heidän kanssaan, että paneelit asennetaan lyhyen seinän mukaan. Pitää siis soittaa huomenaamuna seitsemältä työnjohtajalle ja keskustella asiasta. Me olemme nimittäin ostaneet paneelia siten, että se riittää lyhyemmän seinän mukaisesti asennettuna, mutta ei toisinpäin asennettuna. Onneksi olemme tämänkin asian kirjanneet asuntoamme koskeviin "työohjeisiin", joten asia selviää helpolla.

Seuraavina vaiheina ovat siivous, tavaroiden järjestely ja olohuoneen pitkän seinän hiominen. Anton aloitteli hiomista jo viime viikonloppuna, mutta tavarapaljouden vuoksi seinää ei voinut hioa kerralla kokonaan. Työt siis jatkuvat sen osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti