sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Eteinen

Eteinen meillä valmistui viimeisenä, koska siihen asti se toimi tavaroiden säilytyspaikkana. Kooltaan eteinen on tilava, sillä sen pituus on 4,5 metriä ja leveys vajaan 2 metriä eli neliöitä siihen tulee noin 9. Tilaan asennetun kaapin syvyydeksi valitsimme kuitenkin vain 35 cm, jotta se ei veisi tilantuntua pois. Samaa asiaa ajattelimme myös siinä, että valitsimme kaapin korkeudeksi 200 cm, mikä on suurinpiirtein sama korkeus kuin muillakin eteisessä olevilla ovilla. Tällöin kaappi ei näytä lainkaan raskaalle kahden oven keskellä. Keveyttä tuovat myös valitsemamme peiliovet.
Eteisessä muutosta alkuperäiseen on oikeastaan kaikki: seinät, seinään upotetut valot, panelikatto spotteineen, makuuhuoneiden väliovina toimivat taiteovet, uusi vessan ovi, päällystetty ulko-oven sisäovi, pistorasia (aiemmin eteisessä ei ollut pistorasiaa) sekä eteisen kaappi peiliovineen. Lattiamateriaali on toki myös uusi niin kuin kaikkialla asunnossamme.Eteisen osalta olemme erityisen tyytyväisiä siihen, että saimme sen valmiiksi kohtuullisen helposti. Eniten työtä tuottivat seinään upotetut valot, koska niitä varten piti porata ensin upotusreiät sekä sen jälkeen johdoille kolot vinosti lattianrajaan. Johdot laitoimme kulkemaan isomman makuuhuoneen lattia- ja duurilistojen alla suoraan kaapin taakse, jossa nostimme piuhat ylös muuntajalle ja pistorasialle. Hyvällä suunnittelulla valaistus onnistui hyvin, ja olemme voineet nauttia siitä jo monena iltana.


Väliovien osalta ulko-oven välioven kohtalo oli pitkään pohdinnassa. Sen olisi periaatteessa voinut hioa ja maalata, mutta väri olisi varmasti ollut eri kuin muissa ovissa. Niinpä teetimme Forema Oy:llä ovelle muovipinnoituksen ja saimme siitä juuri samanvärisen kuin muutkin ovet. Pinnoituksen hintakaan ei ollut paha, vain 100 euroa kuljetuksineen, lukkopesäasennuksineen sekä paikalleenasennuksineen. Itse asensimme oveen ainoastaan uuden kahvan.

Kylpyhuoneen ovi sen sijaan päätettiin uusia karmeja myöten. Uusi ovi hankittiin Bauhausista huikeaan 39 euron hintaan, joten kalliiksi ei tämänkään oven vaihtaminen tullut. Uuden oven myötä oviaukkoa suurennettiin kylpyhuoneremontin yhteydessä. Vanha ovi kun oli hieman alle 60 cm leveä eli pyykinpesukoneen kanssa olisi tullut heti kättelyssä ongelmia. :DSeuraavaksi esittelykierros jatkuu kohti keittiötä. Tässäpää yhden kuvan verran ensimakua tulevasta.

3 kommenttia:

  1. voi juku, näyttää niin ihanan raikkaalta ja kotoisalta! :)

    VastaaPoista
  2. kiitos kehuista. itsekin nautitaan eteisestä, kun se on niin suuri ja avara kerrostaloasunnon eteiseksi. :)

    VastaaPoista
  3. wau?, minkä valmistajan kaappeja nuo ovat?

    VastaaPoista