sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Työhuone


Täällä blogissa olen monta kertaa mainittu remontin olevan valmis, mutta järjestelytehtäviä onkin riittänyt moneksi viikoksi. Nyt järjestelytkin on saatu valmiiksi ja pääsin ottamaan kuvia asunnostamme. Ajattelinkin toteuttaa postaussarjan, jossa esittelen asuntomme huone huoneelta. Esittelykierros nivookin hyvin pakettiin remontin ja sisustuksen sekä todennäköisesti tämän bloginkin.



Ensimmäisenä on esittelyvuorossa työhuone, jota remontin aikana kutsuimme isommaksi makuuhuoneeksi. Työhuoneen koko on 13,9 neliöä eli kerrostaloasunnon huoneeksi erittäin suuri. Huonekalujen osalta huoneeseen on hankittu liukuovellinen, 200 cm pitkä ja 60 cm syvä kaapisto (koostuu yhdestä 100 cm leveästä ja kahdesta 50 cm leveästä kaapista). Kaappien korkeus on 236 cm, jolloin kaappien yläosan ja katon väliin jää parikymmentä senttimetriä tilaa. Mielestämme tuo tila tuo huoneeseen avaruutta, emmekä sen vuoksi ajatelleetkaan yläsokkelin asentamista.



Tilantuntua huoneeseen tuo myös FP Tamarin Satin-taiteovi, jonka leveys on 85 cm ja korkeus 205 cm. Taiteovi tilattiin mittatilaustyönä, koska emme halunneet korottaa oviaukon korkeutta nykyisiin standardimittoihin. Korkeuden sijaan mielestämme oli tärkeää saada leveyttä lisää, joten alkuperäisten välioven ja karmien poiston yhteydessä levensimme hieman oviaukkoa. Arkielämässä taiteovi on toiminut erittäin hyvin, eikä meillä ole ollut pelkoa siitä, että väliovi osuisi lasisiin liukuoviin. Senpä vuoksi aikoinaan päädyimmekin tilaamaan molempien makuuhuoneiden oviaukkoihin tällaiset ovet, vaikka ovien kappalehinta olikin reilut 500 euroa.




Huoneen toimintafunktion varmistuttua aloimme suunnitella työpöytää ja siihen liittyvää lipastoa. Ikeasta löysimme Bestå-sarjaan kuuluvat kolme kaappia, jotka sijoitimme harmaalle seinälle toimittamaan tavaransäilyttäjän virkaa. Työpöydän pöytälevyn puolestaan hankimme mittoihin sahattuna Bauhausista ja päällystimme pöydän alapinnan valkoisella kontaktimuovilla. Pinnoitteeltaan pöytälevy on erittäin kestävää, eikä kiiltävä pintakaan ole kulunut, vaikka olemmekin työskennelleet pöydällä ihan normaaliin tapaan.



Työpöydässä parasta on ensinnäkin sen sijainti ikkunan edessä sekä se, että pöydän ääreen mahtuu kaksi työskentelijää yhtä aikaa. Bestå-kaapit ovat myös toimittaneet virkaansa erittäin hyvin ja niihin mahtuu sisälle paljon toimistotavaraa. Itse pidän myös niiden puhtaan valkoisesta väristä sekä kevyestä rungosta.



Oman ulottuvuutensa työhuoneeseemme tuo ovi parvekkeelle. Aiemmin parvekkeelle johti kaksiosainen ovi, mutta remonttikärpäsen puraisemina poistimme sisäpuolella olleen oven ja tiivistimme ulkopuolella olleen oven lämpötiiviiksi. Tiivisteenä käytimme muun muassa polyuretaania, jota ruiskutimme koko oven mitalta. Tiivistämisen ohessa pinnoitimme oven sisäpuolelta uusiksi kalustelevyllä. Nyt ovi on erittäin tyylikäs ja kolmen "lukon" sijaan siinä on vain yksi kahva, joka ohjaa kolme eri salpaa. Parvekkeen oven viereen asetimme koristeeksi pikkusiskoni maalaaman taulun.



Työhuoneen iso koko mahdollisti myös rumpujen sijoittamisen yhteen huoneen nurkista. Sisustuksellisesti rummut ovat erittäin rumat, mutta onneksi niille löytyi sopiva paikka nurkasta, jonne tulee harvemmin katsottua. Rumpujen vasen puoli taiteovelle asti (noin 1,5 metriä) on jätetty sisustuksen osalta vielä tyhjäksi. Myöhemmin siihen on tarkoitus sijoittaa koiran peti.

Nytpäs suuntaan seuraavaan huoneeseen ottamaan valmis-kuvia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti