tiistai 8. helmikuuta 2011

Keittiö


Asunnossamme keittiö on yhdistynyt remontin myötä olohuoneeseen, sillä kaadoimme niiden välissä olleen seinän. Seinän kaatamisen myötä asunto sai modernin ilmeen, valoa tulvivan keittiö-olohuoneen ja eteisen sekä paljon toimivamman huonejärjestyksen. Samalla mahdollistui myös suuremman ruokapöydän hankinta, joten kaikinpuolin seinän kaataminen oli vain positiivinen asia. Alempaan kuvaan piirrettynä seinä olisi kulkenut vasemmasta reunasta ruokapöytään asti, joten voitte kuvitella, kuinka paljon parempi keittiö nyt seinän purkamisen jälkeen on.


Kooltaan keittiömme on kohtuullisen suuri, sillä sen pituus on 4 metriä ja leveys 2,9 metriä. Neliöitä keittiöön tulee siis 11,6 neliötä, mikä on mielestämme aivan riittävä näin kerrostaloasunnossa. Toisaalta keittiömme avaruutta lisää se, että keittiö yhdistyy ulohuoneeseen, jolloin huoneiden välinen raja on häilyvä.
Keittiön osalta meillä oli alusta lähtien selkeä kuva siitä, miltä keittiön pitää näyttää. Halusimme kiiltävän valkoiset ovet ja rosteriset kodinkoneet. Kiiltävän valkoiset ovet kyllä tulivat, mutta rosteriset kodinkoneet jäivät kauppaan. Olenkin erittäin tyytyväinen, että valitsimme valkoiset kodinkoneet, sillä niihin ei jää näkyviä sormenjälkiä. Lisäksi jääkaappipakastin ja astianpesukone integroitiin kaapinovien taakse, jolloin keittiöstä saatiin rauhallisen näköinen. Kiiltävän valkoinen pöytätaso alumiinireunoilla osaltaan jatkaa myös rauhallista yleisilmettä. Alumiinia käytimme myös alasokkelissa, joka mielestämme tuo keittiöön raikkautta.

Keittiömme sijoittuu kahdella seinälle, joiden kulmassa on tyylikäs ilmastointihormi. Hormi mahdollistikin sen, että sijoitimme lyhyemmälle seinälle 70 cm syvät kaapistot ja laatikot. Käytännössä leveämpi taso on toiminut erittäin hyvin, sillä induktiotason ylä- ja alapuolelle jäi molempiin noin 10 cm pöytätilaa. Lieden ollessa kauempana välitilalaminaatista, ei laminaattikaan ole pahasti sotkeutunut. Lisäksi leveämpi pöytätaso tuo lisää työtilaa ja näyttää kevyemmältä kuin 60 cm taso, johon on upotettu liesi.Yhtenä suurimmista muutoksista alkuperäiseen keittiöön tuli se, että induktioliesi, erillisuuni ja aktiivihiilisuodatin vaihtoivat paikkaa lyhyemmälle seinälle. Aiemmin hella oli heti pidemmällä seinällä ilmastointihormissa kiinni. Voin kertoa, ettei sellainen ratkaisu toiminut alkuunkaan. Nyt entisellä hellan paikalla on laatikosto ja pöytätasoa sekä 70 cm päähän hormista on sijoitettu vesipiste upotettuine altaineen.
Keittiön valaistuksen osalta halusimme erilliset työtasovalot, jotka saisi upotettua keittiökaappirunkoihin. Meillä ei siis tarvinnut tehdä yläkaappeihin tuplapohjalevyä tai laittaa alaspäin törröttäviä valaisimia, vaan led-valaisimet on upotettu kokonaan 16 mm paksuun melamiinilevyyn ja niiden johdoille on porattu kulkureitti upotuskohdasta takaseinään asti. Kaappien takana olemme nostaneet johdot kaapin päälle, jossa ne on kytketty muuntajaan. Muuntajia on molemmilla seinillä yhdet ja niitä varten on asennettu pistorasiat aktiivihiilisuodattimen yläpuolelle (kaapin sisälle) sekä jääkaapin yläpuolelle jääneeseen tyhjään tilaan. Jääkaappi ei siis oikeasti ole yhtä korkea kuin siihen asennetut ovet, joten sen yläpuolelle jäi sallitun verran tilaa pistorasialle.
Mikroaaltouunin osalta pohdimme pitkään, ostaisimmeko integroidun vai tavallisen version. Onneksi, ja ehkä minun päähänpinttymän vuoksi, tuhlasimme kolminkertaisen määrän rahaa ja hankimme integroidun mikron. Vaihtoehtoja mikron suhteen ei oikeastaan ollut, koska tämä Boschin mikro oli ainoa, joka oli leveydeltään 50 cm. Väriltäänkin mikro oli kuin meille suunniteltu, koska se on kiiltävän valkoinen.
Keittiön hanan suhteen olemme myös erittäin tyytyväisiä, sillä hankimme korkeakaarisen Oraksen hanan, jossa on astianpesukonetta varten ajastetulla sähkökytkimellä varustettu astianpesukoneen vedensyöttö. Se onkin ollut erittäin kätevä, eikä ole koskaan pelkoa hanan aukijäämisestä.

18 kommenttia:

 1. Todella näyttävä keittiö. Hienoja valintoja olette tehneet.

  VastaaPoista
 2. niin mahdottoman upea keittiö!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana keittiö teillä <3 mistä teidän ruokapöytä on ostettu? :)

  VastaaPoista
 4. Johanna & mine: kiitos kehuista!

  Elluu: Ruokapöytä on ostettu Kodin Ykkösestä ja tuolit Askosta. Tuoleja ostimme 6 kappaletta, joista neljä sijoitettiin keittiöön ja kaksi työhuoneeseen. Vieraiden tullen onkin aina tuotu työhuoneen samanlaiset tuolit keittiöön ja voitu kuudenhengen porukalla syödä saman pöydän ääressä.

  VastaaPoista
 5. Kaunista!

  Olen seurannut remppanne edistymistä ja ihaillut miten tarkkaa ja loppuunasti ajateltua jälkeä teeette.
  Meillä alkaa remppa parin kk sisällä vanhassa okt-talossa, joten pistän teiltä inspiskuvia talteen. :)

  T:Fanni80

  VastaaPoista
 6. Kenen keittiö teille tuli?

  Unohtui edellisestä viestistä....

  T. Fanni80

  VastaaPoista
 7. Me tilattiin keittiö Lumia keittiöiltä (http://www.lumiakeittiot.fi/). Suosittelen lämpimästi! Todella ystävällinen palvelu ja tulivat kotiin suunnittelemaan keittiötä, jonka jälkeen laittoivat sähköpostissa kuvia keittiömallinnuksista. Oulun alueella kukaan muu ei antanut suoraan keittiöpiirroksia mukaan, joten senkin vuoksi palvelu oli mielestäni Lumia keittiöillä parempaa kuin monilla muilla. Toimitusaika oli myös mielestäni kohtuullisen lyhyt, vain 2-3 viikkoa, ja keittiön laatu kaikilta osiltaan erinomaista. :)

  VastaaPoista
 8. Hei taas!

  Minkämerkkiset nuo teidän välitilan valot ovat? Ollaan tälläisiin päädytty ja nämä ovat siisteimmät asennukseltaan, kun ei jää kaapin alapohjan yli.

  T: Fanni80

  VastaaPoista
 9. Meillä on Magic-nimiset valot, mutta valmistajaa ja jälleenmyyjää ei kyllä sen tarkemmin tiedetä. Lumia-keittiöiltä voi asiasta kysyä, koska ostettiin valot heiltä. Muistaakseni hinta oli noin 30 euroa kappaleelta. Lamputhan ei itsessään ole kalliita, mutta muuntaja tuo lisähintaa. Ja voidaan kyllä sanoa, että nuo ovat ehdottomasti paras ja siistein vaihtoehto kaikista, mitä on tarjolla!

  VastaaPoista
 10. Vielä yksi kysymys koskien välitilan valoja...Olen jo päässyt jäljille mitkä noi valot on! ;) Nyt on vaan miehillä pulma, et miten ne laitetaan. Ohjekin on, mutta noi ei tahdo siihen uskoa.

  Meneekö teillä upotuskohta kaapin pohjan läpi ja meneekö johto sitten siitä alalevyn pintaa takaseinään? Eli näkyykö lamppu kaapin sisäpuolelta? Jos viitsit, niin laittaisitko mulle kuvan anne260780@hotmail.com?

  Kiitos tosi paljon! Mulla on nyt pieni päähänpinttymä noista komeista valoista. :)

  T. Fanni80

  VastaaPoista
 11. Meillä lamppujen johdot eivät ole missään kohti näkyvillä, joten kuvia en valitettavasti saa. Lampun rungolle oli siis keittiökalusteliikkeessä tehty jo upotuskohta valmiiksi kaapin keskelle (ei tämäkään siis läpi asti eli ei näy minnekään, syvyydeltään noin 7mm). Upotuskohdasta oli porattu 15 cm pitkä johdonpujotuskolo kaapin alapohjaan (tämäkin siis alapohjalevyn sisällä, ei näy minnekään). Lampun johto pujotettiin kolosta kaapin taakse ja kuljetettiin kaapin takalevyn reunaa pitkin kaapin päälle. Johdot eivät siis näy mitenkään ulospäin muuta kuin kaapin päällä, jossa ne on yhdisetty muuntajaan.

  Toivottavasti tästä oli apua. Kuvia on paha laittaa, kun mikään osa ei näy ulospäin. Muuntajasta tuskin tarvit kuvia. ;P

  VastaaPoista
 12. Kiitos vastauksesta, näin olin sen alunperinkin ymmärtänyt! Mies ja remppamies ei vaan tunnu ymmärtävän johdon viemistä piilossa...;)

  Täytyy kysellä tulevasta keittiöfirmasta onnistuuko heillä tehdä valmiit kolot, niin ei tarvi miesten säätää.

  T. Fanni80

  VastaaPoista
 13. Jospa saatte asennettua valaisimet. Teidänkin keittiöstä tulee varmasti hieno! :)

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Uus yritys.Kaunis keittiö.Mitä on laminaatti väriltään?

  VastaaPoista
 16. Lattiassa on pähkinäparkettia ja kaapistojen välitilassa hopeanharmaa välitilalaminaatti. Molemmat edelleen parin vuoden käyttökokemusten jälkeen erinomaisia valintoja. :)

  VastaaPoista
 17. Ihastuin teidän keittiöön =) Oliko tuo työtaso alumiinireunoilla myös Lumia keittiöltä? Mitä materiaalia taso on?

  VastaaPoista
 18. Työtaso on myös Lumia keittiöiden kautta hankittu. Taso on materiaaliltaan korkeakiiltopinnotettua lastulevyä. :)

  VastaaPoista