torstai 10. helmikuuta 2011

Keittiökaappien kätköissä

Aiemmin olenkin jo kertaalleen esitellyt keittiökaapistojemme sisältöä. Asiaan on kuitenkin luonteva palata tässä vaiheessa, joten saamanne pitää.



Silityslauta - perinteisesti kamala, iso ja hankalasti sijoitettava, on meillä integroitu keittiökalusteisiin. Syynä pääosin oli se, että halusimme silityslaudan, mutta emme halunneet kuluttaa sen säilyttämiseen korkeaa ja kapeaa tilaa. Niinpä silityslauta suunniteltiin sijoitettavaksi yhteen keittiön laatikoista. Työmukavuutta nostaaksemme päätimme sijoittaa laudan lieden viereen, jolloin silittäessä on käytettävissä pöytätilaa 40 cm sekä viihtyisyyden vuoksi silityslaudalta avautuu näkymä olohuoneen 4 metriä leveälle ikkunaseinälle. Maisemien lisäksi silittäessä voi myös katsoa televisiota, joten luulis allekirjoittaneen viihtyvät silityspisteellä.



Alakaappien sijaan meillä on käytetty vain pelkkiä laatikostoja. Osaan laatikoista sijoitimme myös sisälaatikon, jolloin yksi laatikon päätylevy kätkeekin sisäänsä kaksi laatikkoa. Kätevää ja rauhallisen näköistä, suosittelen!



Lusikkolaatikko ei mielestäni voi koskaan olla liian suuri. Meidän keittiössämme lusikkalaatikko on 90 cm leveä ja voisinpa sanoa, että vastaavanlaisia saisi olla enemmänkin. Lusikkalaatikkoon hankimme muovisen lokerikon, joka on toiminut hyvin. "Lokeronjakajilla" on helppo määritellä lokeroiden koko ja näin ollen ruokailuvälineet pysyvät aina omilla paikoillaan. Lisäksi lokerikon takaosaan jäi hyvin tilaa pienemmille keittiövälineille.



Roskavaunukin meillä on sijoitettu laatikkoon ja voin ehdottomasti suositella tätä ratkaisua. Se ei ole ilmainen, mutta miljoona kertaa parempi kuin 20 euroa maksava paikalleen ruuvattava roskakorivaunu! Tämä laatikkoon sijoitettu roskavaunu ei sotke, eikä sen käytöstä koidu mitään ongelmia. Lisäksi kierrättäminen on helppoa useammalla roskapöntöllä ja jäipä roskisten taaksekin tilaa pesuaineille. Vaunun yläpuolelle saimme myös asennettua hyllylevyn, jossa säilytämme käsipyyhkeitä. Mielestäni tähän roskavaunuun kannattaa ehdottomasti satsata, on se vain niin hyvä!



Pesuainepulloiksi meillä on päätynyt viimekesäisen Interail-reissun tuliaisina tuodut diskmedel-pullot. Mielestäni pullot olivat syötävänsöpöt ja vaikka ne eivät millään rinkkaan olisi enää mahtuneet, oli ne sinne pakko pakata. Astianpesukoneaineet sen sijaan on sijoitettu Sokokselta ostettuun muovipurkkiin.



Kaikkien laatikoiden ja kaappien pohjalle olemme myös asentaneet kumimatot. Niiden myötä laatikossa olevat tavarat eivät ole liikkuneet laatikon liikkeiden mukaan ja laatikot ovat myös pysyneet paljon puhtaampina. Kumimatot on nimittäin helppo pestä ja kuivata, jonka jälkeen ne ovat jälleen valmiita suojaamaan laatikoiden pohjaa. Hintaeroja kumimatoilla oli erittäin paljon. Keittiökalusteliikkeen kautta tilattuna matot olisivat maksaneet 4e/kappale. Ikeasta ostimme samanlaista mattoa hintaan 5e/1,5 metriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti