perjantai 27. tammikuuta 2012

Karkkilakon palkinto


(Kuva täältä.)

Viimeviikkoiset liikunnat jäivät tällä kertaa postaamatta, mutta liikuttua tuli eikä karkkejakaan syöty. Olen siis pysynyt edelleen tavoitteessani, jipii! Salikertoja edellisviikolle kertyi neljä. Venyteltyäkin muistettiin, joten parempaan suuntaan ollaan menossa.


(Kuva täältä.)
Karkkilakon kunniaksi sain jo luvan alkaa tutkia karttaa. Palkintomatkakohteita etsiessä tuli vastaan ihan uusi puolalaiskohde: Szczecin pomppasi monine konsonantteineen ylitse muiden. Tutustuin samantien kohteeseen ja se vaikuttaa varsin lupaavalle. Ympyränmallisesti linjatut tiet tuovat kaupungille mielenkiintoista ilmettä ja takauman Pariisin Arch de Triumphista.


(Kuva täältä.)

Toinen mielenkiintoinen ja itselle täysin uusi kohde olisi Ranskan Grenoble. Sieltä pääsisi helposti junalla Lyoniin, Marseillesiin, Geneveen ja Lausanneen. Kaupunkia reunustaa myös vuoristo, jonne on mahdollista ajaa kaapelivaunulla. Ei lainkaan hassumpi vaihtoehto. Kohde voisi olla erittäin hyvä pääsiäisen aikoihin. Pitää laittaa korvan taakse.


(Kuva täältä.)

Kolmas mielenkiintoa herättänyt kohde on Ukrainan pääkaupunki Kiova. Kaikissa Baltian maissa käyneenä myös Ukrainan pääkaupunki kiehtoisi jo historiansakin puolesta. Lisäksi Kiovassa näkisin ensimmäisen kerran kullattuja sipulikupoleita.


(Kuva täältä.)

Perinteisimpiä lomakohteita katsellessa korkeimmille sijoitte nousivat jo aiemmin mainitsemani Praha, Varsova ja Wien. Istanbulin jättäisin tähän vuodenaikaan välistä, koska haluaisin käydä siellä ennemmin kesällä. Perinteisistä lomakohteista ehkäpä mielenkiintoisin olisi Wien, sillä sieltä käsin voisimme käydä myös Slovakian puolella Bratislavassa. Wienissä haluaisin myös vierailla valtion oopperassa, sillä Budapestin oopperatalon esittelykierroksella opas kertoi Unkarin päättäjien halunneen tehdä kaupunkiin jopa Wienin oopperataloakin kauniimman oopperatalon. Niinpä tehtävänäni olisi käydä katsomassa, ovatko unkarilaiset onnistuneet tehtävässään.

Matkakuumeilevana taidan nyt lähtä salille sulattelemaan tarjontaa. Ehkä jo tänä iltana pääsemme varailemaan lentoja ja hotelleja.

4 kommenttia:

 1. oiii että, matkakuumetta! mä lähtisin mielelläni kaikkiin noihin kohteisiin :)

  mä jo odotan että parantuisin että pääsisin salille kans, mutta niin kaamee olo, että ei taida olla asiaa sinne pariin päivään :/

  VastaaPoista
 2. Matkakuume on kyllä paha tauti, se ei parane ainakaan matkustamalla! :D

  Flunssaa on ollut meilläkin liikenteessä. Jäänyt salitreenit vähiin tällä viikolla, mutta jospa sitä viikonloppuna jo pääsisi salille. Alkaa jo kaivata treeniä. :)

  VastaaPoista
 3. Sama vika täällä, mutta vähän heikolta näyttää. Kuumetta ei ole ollut torstain jälkeen mutta pää on niin täynnä tavaraa että eeeei kiva!

  Pikaista paranemista sinne :)

  VastaaPoista
 4. Paranemisia myös sinne! Ens viikolla varmasti jo pääsee normaaliin salirytmiin kiinni. :)

  VastaaPoista