tiistai 31. tammikuuta 2012

Pinkit kaksoset Nokian N9 ja Lumia 800Saatuamme käyttöömme Nokian N9:n vertailimme sen ominaisuuksia, käytettävyyttä ja käyttöliittymää Applen iPhone4:ään postauksessa Vertailussa Nokian N9 ja iPhone4. Viime viikolla kokeiluun puolestaan pääsi Nokian Lumia 800. Tällä kertaa emme tee tarkkaa vertailua, vaan enemmänkin kerromme, mitä hyviä ominaisuuksia löysimme Lumia 800 -puhelimesta.

Ensinnäkin tykästyin heti Lumia 800 -puhelimien värivalikoimiin; pirteää pinkkiä, merellistä sinistä ja tyylikästä mustaa. Toki valkosta jäin hieman kaipailemaan, mutta onhan tuo pinkki iloisen pirteä.Käyttöjärjestelmän osalta Windows Phone on huomattavasti Symbian-puhelinta helpompi käyttää. Lisäksi tykkäsimme kovasti myös isoiksi ja selkeiksi laatikoiksi tehdystä valikosta sekä uusista kuvakkeista. Erityisesti Nokia Navigointi -kuvake iloisine autoineen nosti hymyn pintaan. Lisäpisteitä Lumia 800:lle tuo myös integroitu Office-paketti, sillä puhelimella voi avata sähköpostiin tulleita Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja sekä luoda omia vastaavia tiedostoja. Business-käyttäjälle siis aivan loistava ominaisuus!

Paras ominaisuus ehkä kuitenkin oli se, että yhtälailla kuin N9:ssä niin myös Lumia 800 -puhelimessa oli yhdistetty Facebook, Twitter, Skype, LinkedIn ja tekstiviestit. Internet-verkossa ollessa viestejä pystyi lähettämään esimerkiksi Facebookilla ja Internet-verkosta poistumisen jälkeen jatkaa keskustelua tekstiviesteinä. Me olemmekin Antonin kanssa siirtyneet täysin näihin ilmaisiin viestitystapoihin, sillä rajaton Internet-yhteys maksaa huomattavasti vähemmän kuin lähettämämme tekstiviestit. Siksi onkin erittäin kätevää, että molemmat voimme käyttää tekstiviestittelyssä Facebookia ja Skypeä. N9:ssä ja Lumia 800:ssa tämä mahdollisuus on vieläpä paljon sulavammin toteutettu kuin iPhone4:ssa.Internet-selain Lumia 800:ssa oli hyvin sulava. Suurin ero N9:n ja Lumian välillä oli se, että Lumiassa osoiterivi oli koko ajan alareunassa näkyvillä. Miinuspuolena toki oli se, ettei puhelimessa ole Flash-tukea. Sama ongelmahan on myös iPhone4:ssä. Nokian N9:ssä puolestaan ongelmaa ei ole, sillä siinä on valmiina Flash-tuki. Flash-tuen ansiosta N9 avaa myös esimerkiksi televisiokanavien nettitelevisio-ohjelmat.

Kovin suuria ulkoisia eroja Nokia N9:ssä ja Lumia 800:ssa ei ole. Lumiaan on ainoastaan määritetty hitusen eri värinen pinkki väri ja puhelimen alareunaan on lisätty Takaisin-, Menu- ja Etsi-painikkeet. Ne helpottivatkin puhelimen käyttöä. Lyhyesti sanottuna Lumia 800 on mielestäni helppokäyttöinen älypuhelin, jossa on kuitenkin paljon hyviä ominaisuuksia; ääniohjaistava navigointi 95 maan kartoilla ja 49 kielellä, nopea 8 megapikselin kamera laajakuvalinssillä, HD-laatuinen videokuvaus 720p tarkkuudella, mahdollisuus ladata uusia sovelluksia Windows-nettikaupasta sekä salamannopea Internet-selain. Ei siis lainkaan huono valinta älypuhelimeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti