maanantai 9. tammikuuta 2012

UudenvuodenlupausPostaussarja, jonka nyt aloitan, on pyörinyt mielessäni jo pitkään. Uudenvuodenaattona pohdimme nimittäin suurella porukalla uudenvuodenlupauksia. Yleisimmät lupaukset lienevät "liikun enemmän, syön vähemmän herkkuja, sanon läheisilleni "Olette tärkeitä." ja käyn mummolassa useammin". Mekin olemme joka vuosi luvanneet pitää herkuttoman tammikuun, mutta salaa toisiltamme olemme molemmat lipsuneet viimeistään kolmennella viikolla. Noloina sitten helmikuussa tunnustaneet "Mä taisin lipsahtaa ostamaan sen karkkipussin".


 (Kuva täältä.)

Tänä vuonna asioihin tuli muutos. Olen ollut jo pitkään ihan onneton karkkisyöppö, sillä saatan nälkääni, tylsistymisen vuoksi tai ihan vain huvin vuoksi ostella karkkia vähän milloin vain; tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja tietenkin karkkipäivänä lauantaina (vaikka ei tekisi mielikään). Tämä "tapa" tai "vitsaus" on häirinnyt elämääni oikeastaan koko ajan. Monesti olenkin pohtinut hiljaa karkkipussin äärellä, miksi oikein pumppaan niitä lisäaineita itseeni. Nii'in, miksi!Tämänvuotinen uudenvuodenlupaus liittyykin siis karkkiin ja herkutteluun. Karkiton tammikuu kun ei ole koskaan toteutunut, Anton pisti vaa'an molemmille puolille hieman enemmän painoa: kaksi karkitonta kuukautta oikeuttaa yhteen ulkomaanmatkaan. Tähän syöttiin minä tartuin ja ainakin tähän mennessä olen pysynyt toivotulla karkittomalla tiellä. Tunnen olevani juuri tätä kirjoittaessani pikkulapsi, joka pitää lahjoa tekemään jotain. :D

Karkittomuuden olenkin sitten korvannut treenauksella. Ajattelin kerätä joka viikko ylös treeniajat, jotta voin seurata treenaukseni etenemistä. Tavoitteena on osallistua toukokuussa puolimaratonille, joten parempi aloittaa hyvissä ajoin. Tässäpä siis ensimmäisen viikon treenit.


Maanantai:
- 1 h lenkki koiran kanssa metsässä, keskinkertainen rasitus
- 30 minuuttia jumppaa television edessä, kova rasitus
- 1,5 h salitreeni, josta 30 minuuttia crosstraineria ja 1h lihasliikkeitä, keskinkertainen rasitus
- 10 min venyttelyt kotona


Tiistai:
- lepopäivä, kun jalat olivat jumissa
- 10 min venyttelyä kotona


Keskiviikko:
- 1 h lenkki koiran kanssa metsässä, keskinkertainen rasitus
- 20 min venyttelyä kotona
- 1,3 h salitreenit, josta 30 minuuttia crosstraineria ja 50 min lihasliikkeitä, keskinkertaista ja voimakasta rasitusta


Torstai:
- 1 h lenkki koiran kanssa metsässä, keskinkertainen rasitus
- 10 min venyttelyä kotona
- 10 min vatsalihaksia kotona


Perjantai:
- 1 h lenkki koiran kanssa metsässä, keskinkertainen rasitus
- pelailua kaveriporukalla Wii Fit-pelilaudalla
- tenniksen pelaamista Wii Sports -pelillä


Lauantai: 
- 1 h lenkki koiran kanssa metsässä, keskinkertainen rasitus


Sunnuntai:
- lihastreeni Wii Fit -pelilaudalla
- 20 min juoksua paikallaan Wii:n ohjaamana

4 kommenttia:

 1. Itselläni myös ongelma tuon karkin syömisen (ja makean) kanssa. Mitä enemmän yrittää herkuttelua hillitä, sen enemmän tekee mieli. =D

  Tein lupauksen itselleni, että nameja ei enää osteta / syödä ja muutenkin yritän pyrkiä terveellisempää ruokavalioon. Yritän myös opetella noudattamaan ruokailuaikoja ja pienentää annoskokoa. Olen nimittäin sellainen iltasyöppö, ettei mitään rajaa... ;) Saatan elää aamupäivän pelkällä kahvilla ja sitten illalla syön jääkaapin tyhjäksi *hih*.

  VastaaPoista
 2. ohho mikä porkkana! :D nyt on sitten syytä olla herkuitta!

  hyvältä näyttää treenit, peukut karkittomuuteen :)

  VastaaPoista
 3. Matkaporkkana! Mahtava keksintö! :D

  Karkista (niin kuin varmaan tupakoimisessa ja alkoholissakin) vieroittautumisessa ekat päivät ovat ne pahimmat, sitten helpottaa. Rautaisella itsekurilla vielä vähän aikaa, niin kaksi kuukautta sujuu kevyesti, toivottavasti. ;)

  Omana tavoitteena on syödä vähemmän ja liikkua enemmän, että toukokuisella puolen suvun Rodoksen reissulla painaisin viisi kiloa vähemmän, sen verran olen haikaillut pudottavani jo pari vuotta. Blogissa en ainakaan toistaiseksi ole tästä raportoinut, en halua lähteä soitellen sotaan. :D

  Tsemppiä karkittomuuteen!

  VastaaPoista
 4. Miia: Ruokailuajat on tosi tärkeitä etenkin, kun vähentää herkuttelua. Mä kirjotin itselleni ylös ruokailuajat noin vuosi sitten ja oon pitänyt niistä kiinni. Herkkuja kun popsi, ei tullut kovin nopsaa nälkä, mutta nyt jo neljän aikaan alkaa olla jo niin nälkä, että on pakko saada se päivällinen. Sen jälkeen menee pelkällä salinjälkeisellä rahka-marja/hedelmä -pirtelöllä ja iltapalalla loppu päivä. :)

  Minnat: Matka on kyllä mulle just sopiva tavoite. Keksittiin tämä porkkana just ennen uutta vuotta, kun valittelin Antonille karkinkulutuksesta. Ensimmäinen viikko oli onneksi aika helppo. Viikonloput on oikeastaan pahimmat, kun silloin ei tule mentyä salille, vaan enemmänkin ulkoiltua. Tällä viikolla on tarkoitus saada salillakäyminen tasaisemmaksi, jotta loppuviikosta ei tulisi niin pitkää taukoa. Nyt on vielä helppo käydä salilla, kun työkiireet eivät vielä paina päälle. :)

  Jälkimmäiselle Minnalle myös tsemppiä tavoitteensaavuttamiseen! Sullakin odottaa Rhodoksen lämpö ja hiekkarannat, joten sen eteen on mukava vähän treenailla.

  PS: Rhodos on muuten tosi mukava paikka. :)

  VastaaPoista