tiistai 10. tammikuuta 2012

Smart-tv:n ominaisuuksia


Älykkäisiin huonekaluihin olen työni puolesta tutustunut monipuolisesti, mutta älykäs televisio oli minulle uusi tuttavuus. Sattuman kautta sellainen rantautui hiljattain olohuoneemme seinälle, joten pääsin kokeilemaan ihan kunnolla Smart-tv:n ominaisuuksia.Smart-tv:n älykäsosio on nimeltään Smart Hub. Sen kautta pääsee helposti käsiksi Smansungin omiin sisältöpalveluihin Samsung Appsiin, YourVideoon, SocialTV:hen ja SearchAll'iin. AllShare-palvelun avulla televisioon voi myös siirtää elokuvia, musiikkia ja valokuvia suoraan tietokoneelta, puhelimesta tai kamerasta pelkän kaukosäätimen avulla. SFAnytime-palvelun kautta voi puolestaan vuokrata 3-5 euroa maksavia HD-laatuisia uutuuselokuvia. Elokuvien vuokraaminen edellyttää ainoastaan palveluun kirjautumista ja elokuvan hinnan kokoisen summan lataamista palveluun. Tämän jälkeen vuokrattavan elokuvan voi valita kotisohvalla, ja se on katsottavissa 24 tuntia vuokrausajasta lukien.

Televisioon integroitu Internet-selain mahdollistaa internetin selaamisen sohvalta käsin. Henkilökohtaisesti parhaimmiksi ominaisuuksiksi koemme sen, että televisiolla voi selata avoimesti kaikkia Internet-sivuja, karttapalveluita, katsoa eri kanavien nettiTV:tä sekä kuunnella nettiradiota. Kaikkeen tähän riittää yksi kaukosäädin, uskomatonta!Tallennus-ominaisuuden avulla pääsemme myös eroon tallentavasta digiboksista, sillä television sisäänrakennettu tallennin tallentaa halutut ohjelmat suoraan kovalevylle. Kytkimme televisioon kokeilun vuoksi ulkoisen kovalevyn, jotta pääsimme testaamaan toimintoa käytännössä. Tähän mennessä olemme olleet toimintoon tosi tyytyväisiä, ja voisimmepa hankkia myöhemmin televisiota varten ihan oman ulkoisen kovalevyn tai Samsungin BlueRay+kovalevy -yhdistelmälaitteen.

Älykäs televisio oli siis jo palveluidensakin puolesta hyvä ostos. Enpä olisi arvannut, kuinka innostun käyttämään television ominaisuuksia näinkin laajasti, vaikka teknologisista ratkaisuista pidänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti